Abone Ol

Son Dakika: 3 gün süreyle hepsi yasaklandı!

Bingöl Valiliği, 5,6 ve 7 Eylül tarihlerinde tüm miting, açık hava gösterileri ve basın açıklamalarının yasaklandığını bildirdi.

Son Dakika: 3 gün süreyle hepsi yasaklandı!

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 5,6 ve 7 Eylül tarihlerinde tüm miting, açık hava gösterileri ile basın açıklamalarının yasaklandığı belirtildi. Açıklamada, "Kentin huzur ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, Cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla, 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11. ve 14. maddelerine istinaden Bingöl genelinde 05-06-ve 07 Eylül tarihlerinde yapılacak olan her türlü miting, halk buluşması, açık hava toplantısı, gösteri yürüyüşü, oturma eylemi, basın açıklaması, stant açma, çadır kurma türündeki tüm etkinlikler yasaklanmıştır" denildi.
HDP mitingi yasaklandı
Açılmaya göre, 6 Eylül Salı günü HDP Eş Genel Başkan'ı Selahattin Demirtaş, DBP Eş Başkan'ı Sebahat Tuncel, HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy'un katılımıyla yapılması planlanan 'tecrite son barışa ses vermek için alanlardayız' miting de yasaklanmış oldu.

İHA