Abone Ol

Son Dakika: Başsavcılıktan 103 Emekli Amiralin Bildirisine Soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 103 emekli amiralin imzasının bulunduğu bildiriye soruşturma açıldığını belirtti.

103 Emekli Amiralin Bildirisine Soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 103 emekli amiralin imzasıyla yayımlanan bildiriye ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada, "04/04/2021 tarihinde bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında paylaşılan ve ‘103 amiralden Montrö bildirisi’ başlığı altında yayınlandığı belirtilen açıklamayı hazırlayanlar ile varsa irtibatlı oldukları kişilerin tespiti ve yasal gereğinin takdir ve ifası amacıyla re’sen soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

103 emekli amiral imzasıyla, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin olarak ortak bir bildiri yayımlamıştı.

Son Dakika: Başsavcılıktan 103 Emekli Amiralin Bildirisine Soruşturma - Resim: 1Son Dakika! Devlet Bahçeli'den 103 Amiral Bildirisine Tepki: Derhal Rütbeleri Sökülsün

Son Dakika: Başsavcılıktan 103 Emekli Amiralin Bildirisine Soruşturma - Resim: 2103 Emekli Amiralden Tarikatçi Amiral Bildirisi