Abone Ol

SON DAKİKA 1 Temmuz 2022 Cuma Reyting Sonuçları: Masterchef Türkiye, Kasaba Doktoru, Fox Ana Haber

Medyafaresi.com son dakika reyting haberleri- 1 Temmuz 2022 Cuma günü yayınlanan programların ekran karnesi açıklandı. Diziler ve haber bültenleri arasındaki yarışta reyting sonuçları bakın nasıl şekillendi?

1 Temmuz Reyting Sonuçları: Masterchef Türkiye, Kasaba Doktoru, Fox Ana Haber

1 Temmuz tarihinde yayınlanan programların reyting sonuçları açıklandı.

Total'de 1. sırada TV8’de izleyiciyle buluşan “Masterchef Türkiye”, 2. sırada “Fox Ana Haber”, 3. sırada "Kasaba Doktoru" yer aldı.

AB'de ise 1.sırada “Masterchef Türkiye”, 2. sırada “Kasaba Doktoru” 3. sırada "Fox Ana Haber"yer aldı.

20+ABC1'de ise 1. sırada “Masterchef Türkiye”, 2. sırada “Kasaba Doktoru" 3. sırada “Fox Ana Haber” yer aldı.

Not: TİAK'ın aldığı karar nedeniyle reyting sonuçlarının detaylarını ve ilk 100 program sıralamasını yayınlayamıyoruz.

Medyafaresi.com

REYTİNG NEDİR?
Televizyon yayıncılığın vazgeçilmez bir unsuru olan reyting dilimize İngilizceden geçmiş bir sözcüktür. Kelime anlamı olarak reyting yani rating; derece, derecelendirme veya puanlama gibi anlamlara gelmektedir.

Ülkemizde daha çok televizyonla ilişkilendirilen reyting; izleniş durumu, izlence anlamlarına da gelmektedir. Yani ülkemizde reyting deyince ilk akla gelen konu televizyon reytingidir. Bizdeki manasıyla reytingin bir diğer tanımı; “herhangi bir televizyon kanalının izlenme oranının tamamı” şeklindedir. Z kanalında yayınlanan A programının izlenme payının yüzdesi o programın ve kanalın reytingini belirler.

 İzleyici Ölçümü nedir ?
İzleyici Ölçümünün İngilizce karşılığı Audience Measurement olup, izlenme oranı, izlenme payı ve benzer verilerin sağlanması amacıyla yapılan ölçümlerin tümüdür.

 İzlenme Oranı, İzlenme Payı nedir ?
İzleyici Oranı (reyting) ortalama izlenme oranıdır. Bir program diliminde veya zaman diliminde her dakikaya düşen ortalama pay.