Abone Ol

Son Anket Sonuçları Şaşırttı! Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı Geçiyor

Türkiye için kritik 2023 seçimleri öncesinde birçok araştırma şirketi üst üste anketler yayınlıyor. Siyasette erken seçim beklentisi oluşmuş durumda. Yayınlanan son ankette ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası bir adaylığında Erdoğan’ı geçeceği ortaya çıktı.

Son Anket Sonuçları Şaşırttı! Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı Geçiyor

Gezici Araştırma’nın yayınladığı son ankete göre; “Cumhurbaşkanlığı seçimi yarın olsa kime oy verirsiniz” diye soruldu. Sonuçlara göre “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu” diyenlerin oranı yüzde 53.2, “Recep Tayyip Erdoğan” diyenlerin oranı ise yüzde 46.8 oldu.

 Araştırmaya göre Z kuşağının 2023’teki oy oranı yüzde 11.8 ve yüzde 80’i AKP’ye oy vermeyecek. Gezici bu sonuca ilişkin “Siyasetçilerin; dikte edici, buyurgan, sert dilini onaylamıyorlar. ‘Seçimlerin ikinci tura kalması halinde Cumhur İttifakı’na mı yoksa Millet İttifakı’na mı oy verirsiniz?’ diye sorulduğunda büyük bir çoğunluğu ‘Millet İttifakı’na yöneliriz’ diyor. Bunun büyük sebebi iktidarı daha baskıcı, daha fazla kontrolcü bir kurum olarak görmeleri” değerlendirmesini yaptı.