Abone Ol

Hafta sonu sokağa çıkma yasağında flaş gelişme! Fırınlar, eczaneler ve su dağıtımı serbest

İçişleri Bakanlığı'ndan gelen son dakika genelgeye göre hafta sonunda uygulanacak sokağa çıkma yasağının sınırları belirlendi. Bu hafta sokağa çıkma yasağı biraz daha farklı uygulanacak. Hafta sonunda fırınlar ve eczanelerin yanı sıra su ve tüp dağıtımı da serbest olacak.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağında flaş gelişme

İçişleri Bakanlığınca, 81 il valiliğine, hafta sonu 31 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağı ile ilgili genelge gönderildi. Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler sokağa çıkma yasağı sırasında açık olacak.

Fırınlar ve eczaneler hizmet vermeye devam edecek

Geçen hafta yaşanan sıkıntıların önlenmesi adına bu hafta sokağa çıkma yasağı biraz daha sınırları esnetilmiş olarak uygulanacak. Cumartesi ve pazar günü su ve tüp dağıtımı yapan işletmeler de açık olacak. Aynı şekilde fırınlar ve eczanelerde hizmet vermeye devam edecek. Gazete dağıtımı ve pazar günü saat 18.00'dan sonra market çalışanlarına da serbestlik tanındı. Tarlasını ekmek zorunda olan çiftçiler ile hayvanlarına bakmak zorunda olanlar ile çobanlara da izin çıktı.