Abone Ol

ŞOK!!! "BBP'li gençler Fatih Altaylı'yı kaçıracak, Eyüp Aşık'ı öldürecekti!!!"

Star yazarı Şamil Tayyar 10 yıl önce yaşanan bir olayı anılarının içinden cımbızlayıp köşesine taşıdı. Meğerse öfkeli gençleri durduran ve Altaylı ile Aşık'ın hayatını kurtaran BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu olmuş! Nasıl mı?

ŞOK!!! "BBP'li gençler Fatih Altaylı'yı kaçıracak, Eyüp Aşık'ı...

Yazıcıoğlu, Altaylı'nın hayatını nasıl kurtardı?

Geçen Perşembe gecesi Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek'te konuk, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'ydu. Bu sohbet beni, 10 yıl öncesine götürdü. Program başka bir kanaldaydı, Altaylı'nın karşısında ise ANAP'lı Eyüp Aşık oturuyordu. Aşık, Yazıcıoğlu hakkında şöyle demişti: 'Zamanında seçim ittifakı için Mesut Yılmaz'ın dizinin dibine kapandınız, şimdi ise satıldınız?'

Daha önemli olan, hikayenin diğer kısmı. 'Satıldınız' lafı, BBP tabanında büyük infial yaratıyor. Arkadaşlarının uyarısı üzerine programa bağlanmak isteyen Yazıcıoğlu'na 'Teknik arıza var, mümkün değil' yanıtı veriliyor. Bir anda 'satıldınız' lafı, 'başkanı konuşturmuyorlar' söylentisiyle ambalajlanıp yayılıyor. Öfke seli, Aşık'tan sonra Altaylı'yı da önüne alıyor.

Öfkeli bir grup genç diyor ki: 'Altaylı'yı kaçıralım, Aşık'ı da öldürelim.' Sivas'tan üç kişi Ankara'ya doğru yola çıkıyor. O sırada güven oylamasını izlemek üzere Altaylı Ankara'da. Ekibin kaçırma planı ise şöyle: Altaylı İstanbul'a dönmek için Esenboğa havalimanına doğru giderken yolda aracı durdurulacak ve araçtan çıkarılarak kaçırılacak. Nihai karar ise sonra verilecek.

Eylem planından kısa süre sonra Yazıcıoğlu'nun haberi oluyor. Telefonda bir partili: 'Sayın başkanım durum çok kötü. Üç kişi Ankara'ya geliyor. Eyüp Aşık'ı öldüreceklerini, Fatih Altaylı'yı kaçıracaklarını söylüyorlar.'

Yazıcıoğlu, kan ter içinde kalıyor. Zor anlar yaşıyor. Telefonundan ulaşabildiği arkadaşlarına 'Kimlerse bulun bu adamları sakın yanlış bir şey yapmasınlar' diyor. Birkaç dakika içinde yoğun bir telefon trafiği yaşanıyor. Güçlükle de olsa yola çıkan şahıslara ulaşılıyor ve plan bozuluyor.

O tarihte Yazıcıoğlu ile görüştüğümde şöyle demişti: 'Zor günler geçirdim. Çünkü kendini bilmez bir kişinin yapacağı bir hatanın sorumluluğu bize yüklenecekti.'

Aradan 10 yıl geçti. Altaylı ve Yazıcıoğlu, Teke Tek'te başbaşalar. O gün üç densizin eylem planı bozulmasaydı, bugün bu yazıyı yazamayacaktık. İşte, sağduyunun erdemi.
ŞAMİL TAYYAR/STAR