Abone Ol

Skandal: Gazeteciyi tehdit eden avukata ÇGD'den Uğur Mumcu ödülü

Gazeteci Lube Ayar’dan, avukat Rezan Epözdemir’e Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından Uğur Mumcu Mücadele Ödülü verilmesine tepki gösterdi.

Skandal: Gazeteciyi tehdit eden avukata ÇGD'den Uğur Mumcu ödülü

Gazeteci Lube Ayar, bankacı Seçil Erzan’ın fon dolandırıcılığı soruşturmasıyla ilgili kasım ayında Sözcü TV'de İpek Özbey ile Nokta Atışı isimli programında açıklamalarda bulundu.

Soruşturmada ismi geçen 5 ismin avukatı Rezan Epözdemir canlı yayına bağlanarak Ayar'a tepki gösterdi.

Epözdemir, "Böyle bir sunum yapılacaksa keşke ben de orada olsaydım. Hanımefendiyi ben tanımıyorum. Hukukçu mu önce onu sorayım?" diye sordu. Özbey "Hayır. Kendisi gazeteci" diye yanıt verince, Epözdemir “Zaten belli oluyor gazeteci olduğu, hukukçu olmadığı. Çünkü bir hukuk formasyonu yok. Konuya da çok vakıf değil. Denizbank'ın eline tutuşturduğu şeylerle bir sunum yapmaya çalışıyor” dedi.

Bunu üzerine Ayar, "Siz de gazeteci değilsiniz. Avukatsınız ama saygısızlık yapıyorsunuz. Buyrun gelin. Ben zaten geleceğinizi düşünerek hazırlanmıştım" dedi.

Daha sonra Epözdemir, "Anladığım kadarıyla birileri hanımefendiye benim ismimle birlikte bazı kağıtlar tutuşturmuş, o da burada kendince bir algı manipülasyonu yapmaya çalışıyor. Bu çok doğru değil” dedi.

Bu tartışmaların akabinde ise Lube Ayar ile Sözcü TV’nin yolları ayrıldı. Ayar kısa bir süre sonra ise Halk TV’ye geçti.

Çağdaş Gazeteciler Derneği 31.Uğur Mumcu ödüllerinde Epözdemir’e mücadele ödülünü verdi. Epözdemir bunu 28 Ocak'ta sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Çağdaş Gazeteciler Derneğine ve ödülü adına alan öğrencim, stajyerim, genç meslektaşım Av. Yaren Soysal'a Teşekkürler” sözleriyle duyurdu.

Lube Ayar ise bugün sosyal medya hesabından Epözdemir’in ödül almasıyla ilgili bir paylaşım yaptı: “Çağdaş Gazeteciler Derneği, iki hafta önce bu beyefendinin beni arayıp, ‘Bak Sözcü TV'de kapıya kondun. Halk TV'de yeni bir iş buldun ama yine kendi bacağına sıkıyorsun. Bir daha benim adımı anmayacaksın! Eğer anarsan seni patronuna da RTÜK'e de şikâyet edeceğim. Sen bilirsin!" dediğini bilseydi… Uğur Mumcu'nun adını taşıyan bir ödülü böyle kolay harcamazdı sanıyorum.”