Abone Ol

Siyasette "yumruk" yiyenler! Başka kimlere saldırı olmuştu?

Yumruklu saldırıya uğrayan DTP eski Genel Başkanı Ahmet Türk ile aynı kaderi bakın başka hangi siyasiler paylaşmıştı

Siyasette "yumruk" yiyenler! Başka kimlere saldırı olmuştu?

Samsun adliyesi önünde yumruklu saldırıya uğrayan DTP eski Genel Başkanı Ahmet Türk tedavi altına alınırken, Türk ve dünya siyasetinde ön planda olan liderler yumruklu saldırılardan kurtulamadı.

Gazeteport'un haberine göre, Süleyman Demirel Başbakan olduğu 1975 yılında yumruklu saldırıya uğramış, Mesut Yılmaz da ana muhalefet lideri olduğu 1996'de Budapeşte'de yumruklara hedef olmuştu.

YUMRUK VEKİL ÖLDÜRDÜ
Türk siyesi hayatındaki en acı yumruk olayı ise TBMM'de yaşandı. 31 Ocak 2001 günü, iç tüzük görüşmeleri sırasında çıkan kavgada DYP Şanlıurfa milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlı yüzüne aldığı bir yumruktan sonra, kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. Olayla ilgili MHP İçel milletvekili Cahit Tekelioğlu yargılandı. 3 yıl hapse mahkum oldu ve 13 ay cezaevinde yattı. .
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi de geçen yıl Aralık ayında, Milano'da yumruklu saldırıya uğradı. Dişi kırılan ve dudağı patlayan Berlusconi hastaneye kaldırıldı. 42 yaşındaki saldırgan yakalandı.

YILMAZ'A BUDAPEŞTE YUMRUĞU
Süleyman Demirel ve Mesut Yılmaz'a yapılan yumruklu saldırılar da Türk siyasi hayatına geçti. Üzerine sahte yüzbaşı üniforması giyen Vural Önsel adlı bir kişi, 13 Mayıs 1975 günü Başbakanlık binası önündeki merdivenlerde Demirel'e yumruk attı. Önsel'in annesi, oğlunun ruh sağlığının bozuk olduğunu söyledi. Önsel 1,5 yıl hapse mahkum edildi.

Mesut Yılmaz ise, 1996 Kasım ayındaki bir yurt dışı seyahati sırasında ana muhalefet lideri olduğu dönemde, Budapeşte Hilton otelinin lobisinde Veysel Özerdem ve Ziya Korkut adlı kişiler tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Susurluk olayının üzerine giden Yılmaz'a, bu saldırıyı ''Macar İsmail'' adıyla tanınan İsmail Koçkaya'nın planladığı belirlendi. Yılmaz'a yumruk atan Veysel Özerdem yakalanarak Türkiye'ye iade edildi. Yılmaz, Özerdem'den şikâyetçi olmadı. Özerdem, "Yılmaz'ı Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı aleyhinde konuştuğu için yumrukladığını" öne sürdü.