Abone Ol

Siy Kuaför’ün Güzellik Uzmanı Sinem Üst’ten Gelin Makyajı Önerileri

Bahar aylarının gelmesi ile birlikte düğün sezonu açıldı. Siz okuyucularımız için işin uzmanından öneriler ve tüyolar aldık.

Siy Kuaför’ün Güzellik Uzmanı Sinem Üst’ten Gelin Makyajı Önerileri

Öncelikle gelin makyajı kesinlikle  doğal görünmeli.  Gelin makyajı; düğünün yapıldığı yere göre farklılık göstermeli. Bir kır düğünü için ayrı, kumsal da bir düğün için ayrı bir balo salonunda ayrı olmalıdır. Gelinlerimizin bizden daha çok istedikleri gözlerinin ön planda olması ki ben de böyle makyaj yapmayı seviyorum. Ben gelin makyajlarında koyu tonları çok sevmiyorum.

Siy Kuaför’ün Güzellik Uzmanı Sinem Üst’ten Gelin Makyajı Önerileri - Resim: 1

Genelde tercihim açık pembe, fuşya, mürdüm ve kahve tonlarından yana, yani doğanın renkleri.. Gözlerde bu tonları uygulmayı ve tabiki takma kirpik ve göz şeklinize uygun çekilmiş bir eyeliner ile gözleri ön plana çıkarmayı seviyorum.  Cildinin yapısına ve renk tonuna göre doğru fondöten seçimi çok önemli.

Siy Kuaför’ün Güzellik Uzmanı Sinem Üst’ten Gelin Makyajı Önerileri - Resim: 2

Allıkta ise, gelinlerimiz daha çok, bronz tonlarını tercih ederler, ama yanlıştır. Bronz tonları daha çok günlük olarak kullanılmalıdır. Gelin makyajında allık tercihi şeftali ve pembe tonlarında olmalıdır.

Dudaklarda ise rujdan önce dudak kalemi kulanmayı tercih ediyorum çünkü dudakların daha dolgun ve düzgün görünmesini sağlayacaktır. Gelin makyajında ruj tercihi ise göz makyajının yoğunluğu ile alakalı olarak değişiyor. Gözler belirgin ise, dudakta ten rengi, uçuk pembeler kullanılmalı.

Eğer göz makyajı hafif ise genellikle kırmızı ruj kullanmayı tercih ediyorum. Ama tekrar yineliyorum, benim gelin makyajındaki tercihim uçuk pembe tonlarını kullandığım “Prenses Makyajı” olarak tabir edebileceğimiz, ipek kirpikle gözleri iyice belirginleştirdiğimiz, dudakların ten rengi ya da uçuk pembe tonları kullandığım makyaj... Asıl önemli olan gelinlerimizin tercihi tabii ki. Onların istediğine göre, aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi smokey eye makyajı da yapabiliyoruz.

Siy Kuaför’ün Güzellik Uzmanı Sinem Üst’ten Gelin Makyajı Önerileri - Resim: 4

Son olarak ekleyecebileceğim ve tavsiye edebileceğim gelinlerimize; Düğün Gecesi uzun bir gece ve makyajınızın ilk yapıldığı andaki tazeliğini korumasını istiyorsanız, porselen makyajdan yana tercih yapmalısınız. Ben ve MAC ve Krylon’ın coverage grubunu kullanıyorum. Cildin nefes almasına önem gösteriyorum çünkü cilt nefes aldıkta makyaj daha güzel oturuyor ve kalıp gibi kalmıyor ciltte….

Ve tüm gelin adaylarına mutluluklar diliyorum…

Sinem Üst

http://www.siykuafor.com/