Abone Ol

Portekiz'de Erdoğan eylemi yapan Seyhan Soylu’nun başına neler geldi?

Portekiz’in başkenti Lizbon’da yapılacak Dünya Kempo şampiyonasında çok konuşulacak anlar yaşandı.

Portekiz'de Erdoğan eylemi yapan Seyhan Soylu’nun başına neler geldi?

Ergenekon kumpasında gözaltına alınan, "Sisi" lakaplı ünlülerin menajeri Seyhan Soylu, Kempo şampiyonası öncesinde sporculara yurt dışı çıkışında vize sorunu çıkarıldığını ifade ederken, sporcuların turistik vizelerle yarışmaya gittiklerini aktardı.

Soylu, giriş vizesi alamayan sporcuların Portekiz'e giremediğini belirtti.

PANKART AÇTILAR

Aynı zamanda, Kempo Federasyonu As Başkanı da olan Seyhan Soylu, şampiyona sırasında kazanılan altın madalya töreninde ilginç bir hamlede bulundu.

Soylu, İstiklal Marşı'nın arkasına Azerbaycan Milli Marşını da montajlayarak, salonda herkese dinletti.

Ayrıca, Seyhan Soylu ve sporcular, tören esnasında dikkat çeken bir de pankart açtı.

Söz konusu pankartta; sol tarafta Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortada Türk askeri ve sağ tarafta ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yer aldı.

Soylu ve beraberindekiler, aynı zamanda asker selamı da verdi.

İşte o video...

SAVUNMA İSTENDİ

Pankart açıldığında hakem komitesinin kürsüye koştuğu belirtilirken, Soylu ve beraberindeki sporcuların güvenlik güçlerinin müdahalesiyle salondan çıkarıldığı ifade edildi.

Söz konusu eylemden sonra, uluslararası disiplin kuruluna verildiklerini belirten Soylu, Kempo Federasyonu Başkanı Halis Avşar’dan da yazılı savunma istendiğini aktardı.

Öte yandan, Soylu, her şeye rağmen sporcuların 1 altın 3 gümüş ve 10 bronz madalya kazandığını ifade etti.

Seyhan Soylu, söz konusu eylemle ilgili ise şunları söyledi:

“Öncelikle bu paylaşımı Türkiye Cumhuriyeti'nin en mutlu günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız ve can kardeşlerimiz Azerbaycan halkının geçtiğimiz günlerde kutladığı 18 Ekim bağımsızlık günlerine ithafen hazırlatılmış bir eylem, şölen, gurur videosudur.

Çünkü Kempo dövüş sanatları Erdoğan pankartı açtık diye uluslararası disiplin kuruluna verilmiş ve Dünya şampiyonu Federasyon Başkanı Halis Avşar’dan yazılı savunma isteniyor.

Salonda altın madalya töreninde pankart açılınca salon buz kesti. Oysa ki, bu hareketimiz Kempo sporcularından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hediyesiydi.

İki marşı birbirine, Azerbaycan ve Türk marşlarını arka arkaya bağlayarak 18 Ekim Azerbaycan, 29 Ekim Türkiye’nin Bağımsızlık günlerine hediye ettik. Bunda bir şey yok ki. Sayın İlham Aliyev de, sayın Cumhurbaşkanımız da tüm ümmetin ve dünyadaki Türk kanının liderleri. Bunda bir şey yok ki. Bir Amerikalı Trump resmi açınca bir şey olmuyorsa, biz liderimizi açınca neden olay oluyor. Sözde Ermeni soykırım tasarısı, Hocalı’daki katliamı da, Azerbaycan'a ait Dağlık Karabağ’ın işgalini de kınıyorum. O topraklar Azerbaycan'ındır. İsrail'inin Filistin topraklarını işgal etmesi gibidir."

"İLK DARBEYİ VALİLİKTEN YEDİK"

Ayrıca Soylu şampiyona ile ilgili daha önceden de şunları söylemişti:

“Avrupa müsabakasına 12 sporcumuzla her kategoride katılmayı planlamıştık. Fakat maalesef ilk darbeyi İstanbul Valiliği’nden yedik.

Yine eminiz kraldan fazla kral olan işgüzarlar Sayın Valimiz Ali Yerlikaya'ya durumu arz etmediler.

Müsabakalara katılacak olan sporcularımıza hizmet pasaportu için başvurduğumuzda önümüzde 1001 tane bahane çıkardılar.

Ve Portekiz'de yapılacak olan Avrupa şampiyonası katılmak için Schengen vizesi için Konfederasyondan davetiye talep ettik. Onlar da son güne kadar oyaladılar. Son gün sudan bahanelerle vizeleri vermediler. Gri pasaporta sahip 4 sporcuyla katılabildik.

Tüm olumsuzluklara rağmen İKF Dünya Kempo Federasyonu ve Türkiye Kempo Savunma Sporları Federasyonu 2019 yılı faaliyet programında yer alan minikler, yıldızlar, gençler, büyükler, bay ve Bayan Kempo Avrupa Şampiyonası 21 Ekim - 27 Ekim 2019 tarihleri arasında Portekiz Lizbon şehrinde yapıldı ve bugün sona erdi.”