Abone Ol

Şırnak'ta PKK’nın bomba imalathanesinde 2 ton patlayıcı bulundu

ŞIRNAK'ta güvenlik güçlerinin yaptığı baskında, PKK'lıların patlayıcı imalathanesine dönüştürdüğü evde 25 tüple güçlendirilmiş 2 ton patlayıcı ele geçirildi. Patlayıcılar uzman ekip tarafından kontrollü şekilde imha etti.

PKK’nın 2 ton bombası böyle imha edildi

Şırnak'ta PKK’lıların yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların temizlenmesi amacıyla 14 Mart tarihinde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte jandarma ve polis özel harekat timlerinin başlattığı Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu sürüyor. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aldığı bir istihbaratı değerlendirerek, merkez Yeşilyurt Mahallesi’nde bir eve baskın düzenledi.

Çevrede güvenlik önlemleri alan jandarma ekiplerinin tek katlı evde yaptıkları aramada PKK'lıların bomba imalathanesi olarak kullandığı ortaya çıktı. Bomba imalathanesine dönüştürülen evde 25 tüple güçlendirilmiş yaklaşık 2 ton patlayıcı ile bu patlayıcıyı güçlendirmek için çivi ve bilye dolu tencereler, ateşleme düzenekleri ve kabloları ele geçirildi.

Şırnak'ta PKK’nın bomba imalathanesinde 2 ton patlayıcı bulundu - Resim: 1

Çevrede alınan güvenlik önlemlerin ardından, bomba imha uzmanları patlayıcı düzenekleriyle ilgili incelemelerde bulundu. İncelemede, PKK’lıların evin değişik bölümlerine tuzakladıkları patlayıcıları kablolarla birbirlerine bağladıkları, metal parçaları, bilye ve çivilerle güçlendirdiklerini saptandı. Uzman ekibin titizlikle çalışmasının ardından patlayıcılar, patlayıcılar kontrollü bir şekilde imha edildi. Patlamanın şiddetiyle ev kullanılamaz hale gelirken, çevrede bulunan bazı evlerde de maddi hasar meydana geldi.

Şırnak'ta PKK’nın bomba imalathanesinde 2 ton patlayıcı bulundu - Resim: 2

TANKLAR, TESBİT EDİLEN HEDEFLERİ VURUYOR
Yeşilyurt Mahallesi'nde PKK’lılara yönelik başlatılan operasyonlar devam ederken, zaman zaman PKK'lılarla şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Mahallelere hakim tepelere konuşlanan tanklar da, tespit edilen hedeflere top atışına devam ediyor. Kent merkezinden sık sık patlama ve silah sesleri duyulurken, mahallelerden de dumanlar yükseliyor.

Şırnak'ta PKK’nın bomba imalathanesinde 2 ton patlayıcı bulundu - Resim: 3

Şırnak'ta PKK’nın bomba imalathanesinde 2 ton patlayıcı bulundu - Resim: 4

Şırnak'ta PKK’nın bomba imalathanesinde 2 ton patlayıcı bulundu - Resim: 5

Şırnak'ta PKK’nın bomba imalathanesinde 2 ton patlayıcı bulundu - Resim: 6

Şırnak'ta PKK’nın bomba imalathanesinde 2 ton patlayıcı bulundu - Resim: 7

Şırnak'ta PKK’nın bomba imalathanesinde 2 ton patlayıcı bulundu - Resim: 8

Şırnak'ta PKK’nın bomba imalathanesinde 2 ton patlayıcı bulundu - Resim: 9

dha