Abone Ol

Sirk dansçısı Melike Cankurt'tan flaş itiraflar: Sirkte tanga ile dolaşma özgürlüğüm var

Medyafaresi.com Özel Haber - Türkiye Sirki ile şehir şehir dolaşan Melike Cankurt, karavanda ve çadırda geçen hayatını Medyafaresi TV'ye anlattı. Sirkte çalışmak neden zevkli? Dans gösterisini kimler izliyor?

Eşi Ulaş Cankurt ile birlikte Türkiye Sirki'ni kuran ve şehir şehir dolaşarak gösteriler yapan Melike Cankurt, Medyafaresi TV'nin sorularını yanıtladı.

Gösterilerinde hayvanlara yer vermeyen sirkin sahipleri Ulaş ve Melike Cankurt çifti, hayatlarını sirk çadırının yanına çektikleri karavanda sürdürüyor.

- Melike Cankurt kimdir?

1987 yılında Bursa Mudanya'da dünyaya geldim. Hayatımı dans etmekten zevk alarak geçirirken tiyatro ve sanatla ilgilendim. Alaylı olarak yetiştim. Eşimle tanıştıktan sonra büyük sirk organizasyonlarına imza attık. 17 tırla Türkiye'yi geziyoruz.

MEDYAFARESİ TV YOUTUBE KANALINA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

- Seksi danslarınız ve kostümleriniz dikkat çekiyor, dansınızı nasıl tanımlarsınız?

Dans ve kostümlerimiz dikkat çekmeli. Açık olana herkes bakar. Sanırım insanların beyninin belli bir kısmı buraya çalışıyor. Ben aslında rahat ve özgürüm, dans ederken ve tamamen spontane dans ediyorum.

Çıplak olunca daha özgür hissediyorum kendimi. Zaten ölünce de kıyafetle gömmeyecekler... Allah'ın bildiğini kuldan saklamamak lazım.

- Sadece sirkte mi dans ediyorsunuz? Dans eğitimi veriyor musunuz?

Sadece sirkte dans etmiyorum. Böyle bir şey imkansız. İyi dans ediyorsanız sizi pek rahat bırakmıyorlar. Tek bir dans yapmıyorum. Etnik danslar, folkor var. Salsa, tango var. Dans eğitimi veriyorum. Türkiye dans ve sanat tam anlamıyla olması gerektiği yerde değil. Türkiye'de daha çok orjantal dersi almak istiyorlar. Hanımların kafasına nasıl girildiyse zayıflattığı iddiası var. Grup ve bireysel derslerde veriyorum."

- Sirkte çalışmanın ve tüm hayatınızı sirk ortamında yaşamanın zorlukları, güzellikleri neler? 

Sirkte çalışmanın en zor yanları soğuk hava şartları, çok fazla insan tanıyor olmanız. Sirkte çalışmanın en keyifli yanı, donla, tangayla, sabahlığınızla özgürce çalışabilmeniz. Çalıştığınız personelin hepsi yabancı ve çıplaklık algısı yok onlarda. Zaten arka tarafta herkes çıplak."

İşte Melike Cankurt'un çarpıcı açıklamaları.. VİDEO

MEDYAFARESİ TV YOUTUBE KANALINA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Medyafaresi.com Özel Haber