Abone Ol

Sınırda kara çarşaflı uyarısı

Paris’te 12 kişiyi öldüren Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin Dammartin’de polise direndikleri sırada bir marketi basan Amedy Coulibaly’nin imam nikahlı eşi Hayat Boumeddiene’nin (26) 2 Ocak’ta Türkiye’ye geldiği yönündeki iddialar üzerinde Suriye sınırı ile sınır kapılarında...

Sınırda kara çarşaflı uyarısı

Sınırdan geçen tüm çarşaflı kadınların en ince ayrıntısına kadar incelenmesini isteyen yetkiler, son bir hafta içinde Suriye’den Türkiye’ye geçen ve mülteci kamplarına yerleştirilen kadınlarında da tekrar kimlik tespitlerinin yapılması istendi.

Boumeddiene’nin 4 Ocak’ta Şanlıurfa’ya gittiği yönündeki iddialar üzerine güvenlik birimleri alarma geçirildi. Boumeddiene’nin yasadışı yollardan Suriye’ye geçtiği yönünde Fransız istihbarat birimlerinin bilgilerini doğrulamaya çalışan Mit, Suriye’de bulunan elemanları vasıtasıyla bilgileri değerlendiriyor.

KARA ÇARŞAFLI ALARMI

Türkiye- Suriye sınırında kara çarşaflı alarmı başlatan güvenlik birimleri sınır kapılarında geçen tüm kadınları en ince ayrıntısına kadar kimlik kontrolünden geçirerek, Boumeddiene fotoğraflarıyla karşılaştırıyor. Son bir hafta içinde Türkiye’ye gelen kadınların yerleştirildiği kamplarında da tekrar kontrol yapan güvenlik birimleri halen net bir bilgiye ulaşamadı. Sınırdan kontrolsüz geçen kadınların tekrar tespit edilmesini isteyen istihbarat birimleri, sınır kapılarından Suriye’ye geçmek isteyen çarşaflı kadınların, bayan görevliler tarafından kontrol edilmesi istendi. Güvenlik birimleri Boumeddiene IŞİD’e katılıp katılmadığını da araştırıyor.(Star)