Abone Ol

Sinemanın 4 büyükleri gişede 7,5 milyon izleyici kaybetti

Sinemanın 4 büyükleri Şahan Gökbakar, Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Ata Demirer’in son filmleri, bir önceki yapımlarına kıyasla gişede toplam 7,5 milyon izleyici kaybetti.

Sinemanın 4 büyükleri gişede 7,5 milyon izleyici kaybetti

Ata Demirer’in dün basına yansıyan ‘filmlerim iyi iş yapıyor’ sözünü duyunca rakamları bir kontrol etmek  istedim.

Sanki benim aklımda onun dediğinden biraz farklı kalmıştı. Sadece onun özelinde değil, aklımda kaldığı kadarıyla sinema izleyicisi, Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve hatta Şahan Gökbakar’a rakamlarla adeta sarı kart gösteriyordu.

BİR ÖNCEKİ FİLMLERİNE GÖRE NE KADAR DÜŞTÜLER!
Haksızlık yapmamak açısından son filmlerini bir önceki filmleriyle karşılaştıralım. Aksi takdirde rakamlar çok daha yukarılara çıkıyor. İstisnasız hepsi seyirci kaybetmiş. Yılmaz Erdoğan haricinde hiçbirinin filmi ‘seyirci azaldı galiba’ denilen son dönemde vizyona girmemiş.


ŞAHAN GÖKBABAKAR DİKEY DALIŞTA
Şahan Gökbakar bu düşüşü en derinden hissedenlerden. Osman Pazarlama bu sene hem ‘Kardeşim Benim’ hem de ‘Dedemin Fişi’ isimli filmlerin gerisinde kaldı. Gökbakar 2017’de ‘Recep İvedik 5’ joker hakkını kullanacak. Filmin vizyon tarihi 17 Şubat.

CEM YILMAZ DA GERİ DÖNÜYOR!
‘Ali Baba ve 7 Cüceler’le 2 milyon barajının altında kalan ünlü komedyen de G.O.R.A'nın  devam filmi niteliğindeki ‘Arif ile 216’ ile izleyiciyle buluşacak.

ATA DEMİRER DE ‘EYVAH’A DÖNÜYOR!
Ata Demirer de ‘Niyazi Dörtnala’da aradığını bulamadı. Ünlü oyuncunun son filmi ‘Berlin Kaplanı’nın neredeyse yarısı kadar izlendi. Demirer de rotayı gişede yüzünü güldüren 'Eyvah Eyvah' serisinden esintiler taşıyan 'Olanlar Oldu’ya çevirdi. Filmin vizyon tarihi 20 Ocak.

İŞTE O KAYIPLAR
Şahan Gökbakar, 'Recep İvedik 4’le  tam 7 milyon üç yüz bin kişiyi beyazperdeye çekerken son filmi ‘Osman Pazarlama’ 1 milyon 900 binde kaldı. Gökbakar’ın izleyici kaybı neredeyse 5 milyon 400 bin kişi.

YILMAZ ERDOĞAN DA GERİLEDİ!
Yılmaz Erdoğan ‘Kelebeğin Rüyası’ ile 2 milyon 100 bin izleyiciyi sinemaya çekmişti. Erdoğan ‘!Ekşi Elmalar’la 1 milyon 200 bin seyircide kaldı. Yılmaz Erdoğan’ın yaklaşık kaybı da 900 bin.

CEM YILMAZ DA KAYBEDENLER KULÜBÜNDE
Cem Yılmaz’ın  ‘Pek Yakında’sı 2 milyon 100 bin seyirciye ulaşmıştı.  ‘Ali Baba ve 7 Cüceler’ 1 milyon 800 bin seyircide kaldı. Ünlü komedyenin kaybı 300 bin izleyicde kaldı.

ATA DEMİRER Berlin PANTERİNİ DE ARADI!
‘Eyvah Eyvah’ serisiyle yüzü oldukça gülen Ata Demirer, son filmi 'Niyazi DörtNala ile bir önceki filmi ‘Berlin Kaplanı’nı bile aradı. Niyazi Dörtnala  994.000’de kaldı.   Berlin Kaplanı  1Milyon 983. 000 seyirciye ulaşmıştı Ata Demirer’in kaybı neredeyse 1 milyon kişi.

Ümit Buget