Abone Ol

Sinan Oğan ile Erdoğan anlaşmasının perde arkasından AKP'li vekil Cantürk Alagöz çıktı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan’a destek vereceğini açıklayan Sinan Oğan’ın, bu kararı vermesinde yakın ilişki içinde olduğu AKP Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz’ün önemli rol oynadığı iddia edildi.

Sinan Oğan ile Erdoğan anlaşmasının perde arkasından AKP'li vekil Cantürk Alagöz çıktı

Odatv'nin haberine göre; AKP Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz’le yakın ilişki içinde olan Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı’na destek vermesinde önemli bir rol oynadığı belirtildi.

Cantürk Alagöz 14 Mayıs’taki seçimlerde de AKP Iğdır Milletvekili olarak Meclis’e girdi.  

İlaç firması sahibi olan Cantürk Alagöz, pandemi sürecinde Sinovac aşısının Türkiye'ye getirmesi tartışma yaratmıştı.

Korona virüse karşı Çin’de üretilen sinovac aşısının Türkiye’ye getirilmesi sürecinde 12 milyon dolar aldığı iddialarıyla gündeme gelmişti.

O dönem çıkan haberlerden sonra Sözcü gazetesine açıklama yapan Cantürk Alagöz, "Aşının tamamını hazır ürün olarak getirmiyoruz. İstediğimiz miktarda alabilmek için Türkiye'de dolum yapalım dedik. Dolum için yatırım gerekiyor. Nedir bu? Vial (Dolum yapılan şişe) almanız lazım. Enjektör de var. Siparişlerini verdik. Bir milyon doz rakamı var ya, onun üzerinde ödedik" demişti.

OĞAN VE AZERBAYCAN İLİŞKİSİ

Sinan Oğan’ın Azerbaycan ilişkileri de güçlü. Sinan Oğan’ın Başkanı olduğu Türksam’ın (Türkiye Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi) Azerbaycan kuruluşları tarafından desteklendiği biliniyor.

Özellikle Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR’ın Türksam’ın yayınlarına reklam desteği vererek etkinliklerine sponsor olarak katkıda bulunduğu ifade ediliyor.

Sinan Oğan’ın Azerbaycan bağını güçlendiren bir başka kurum ise “Türkiye Azerbaycan Derneği.”

Enver Türkoğlu aynı zamanda ATA İttifakı içerisinde yer alan Türkiye İttifakı Partisi’nin de Genel Başkan Yardımcısı.

Sinan Oğan’ın en yakınında olan Enver Türkoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığına bağlı Sivil Toplum Kuruluşlarıyla temas kuran isimler arasında yer alıyor.

Sinan Oğan da MHP milletvekiliyken Türkiye Azerbaycan ilişkilerinde rol almaya çalışmıştı. O dönem yaptığı açıklamalarda Türkiye’ye yatırım için Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştüğünü açıklamıştı.

Sinan Oğan’ın Tayyip Erdoğan’a destek vermeden önce de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşme yaptığı iddia edildi.

AKP'Lİ İSİMLE BAĞI

Iğdır Doğuş Gazetesi'nde "Sinan Oğan, Ak Parti Adayı Cantürk Alagöz'ü mü İşaret Etti?" başlıklı haberinde de  Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sinan Oğan'ın soyal medyadaki paylaşımı Ak Parti Iğdır Milletvekili adayı Cantürk Alagöz'e destek çağrısı yapıyor" yorumlarına yol açtı." ifadelerine yer verildi.