Abone Ol

Sinan Çetin 'Gecekondu'yu reklam için mi terk etti?

MEDYAFARESİ VİDEO- Sinan Çetin'in yapımcısı olduğu programı terketmesi ve ardından ortaya çıkan şiir akıllara bu soruyu getirdi.

Sinan Çetin 'Gecekondu'yu reklam için mi terk etti?
İŞTE SİNAN ÇETİN'İN GECEKONDU'YU TERK ETTİĞİ AN -VİDEO-

Viral reklamın etkileri üzerinde konuşula dursun ilk defa Türkiye'de bir TV programı viral reklam üzerinden reyting arıyor.

Bilindiği gibi Sinan Çetin konuk olarak katıldığı (ve yapımcısı olduğu) Gecekondu programını eften püften bir şekilde terk etmişti. 3 Eylül tarihinde yayınlanacak olan yeni bölümde ise Sinan Çetin'e okkalı bir şiir ile cevap verilecek. Şiir ile ilgili video basına ve muhtelif sitelere yeni servis edildi. Sinan Çetin'i siyah tişörtünü yırtmakla, ılık suyla yıkayıp cenaze namazını kılmakla tehdit eden şiir bakalım viral yoldan Çetin'in programı Gecekondu'ya ne reyting kazandıracak?

Viral reklamın etkili olabilmesi için özellikle ortaya konulan ürünün (görselin, metnin, videonun, sitenin v.b.) dikkat çekerek hızlıca paylaşılması gerekiyor. Sinan Çetin beklediği reytinge kavuşamayan programı için bir plan yapıyor, önce programa katılacak sonra sinirlenip terk edecek. (Bu arada programın banttan yayınlandığını hatırlatmak isteriz, yani masada veya ek çekimle böyle bir fiyaskoyu -ki değil- ört bas edecek yeterli yapım zamanı var.) Ardından Gecekondu sunucuları sinirlenip S.Ç.'ye verip veriştiren bir şiir döşenecekler. Sonra bu şiir el altından basına ve sitelere sızdırılacak. Ve viral için en önemli çığırtkanlık cümlesi ile herkes birbirine "bak yahu, Sinan Çetin'e nası geydirmişler?" diyerek video'yu paylaşacak. Bir sürü insanda videoyu seyredip 3 Eylül'de yayınlanacak programı ekran başında seyredecek. Eh, biz görevimizi yaptık siteye koyduk, gerisi paylaşacaklara kalmış.

www.reklamazzi.com

İŞTE SİNAN ÇETİN'İN GECEKONDU'YU TERK ETTİĞİ AN -VİEDO-

Viral reklam nedir?

Viral reklam, İnternet  üzerinde büyük çoğunlukla video yapımı olarak e-posta yolu ile veya video paylaşım sitelerinde kullanıcıların ağızdan ağıza yöntemi ile yaydıkları bu yüzden de viral yani virüse benzetilen kendi kendine yayılan yeni nesil bir reklam metodudur.