Abone Ol

Sinan Ateş’in katili Eray Özyağcı öldür emrini kimden aldığını açıklamadı

Ülkü Ocakları eski Başkanı Doç.Dr Sinan Ateş’in katil zanlısı Eray Özyağcı’nın ifadesine T24 ulaştı.

Sinan Ateş’in katili Eray Özyağcı öldür emrini kimden aldığını açıklamadı

Emniyet ve savcılıkta yöneltilen soruları geçiştiren Özyağcı, kendisini Ankara’ya getiren polisleri tanımadığını iddia etti. Doğukan Çep’i tanıdığını ve saygı duyduğunu aktaran Özyağcı, cinayetten sonraki kaçış sürecine dair bilgi vermedi.

Tutuklu sayısı 19’a yükseldi

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre Doç.Dr Sinan Ateş’in 30 Aralık Cuma günü Ankara’nın en merkezi yerlerinden Çukurambar’da silahla vurularak öldürülmesine dair soruşturma kapsamında bugüne kadar aralarında tetikçiyi taşıyan motosikleti kullandığı iddia edilen Vedat Balkaya, cinayeti organize ettiği iddia edilen Doğukan Çep, Ülkü Ocakları eski yöneticisi Tolgahan Demirbaş, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel ve avukat Serdar Öktem’in de aralarında olduğu 18 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında Özyağcı’yı İstanbul’dan bir transporter araçla Ankara’ya getirdikleri ortaya çıkan 2 özel harekat polisi de yer almıştı. Yunanistan’da yakalanarak Türkiye’ye deport edilen tetikçi Özyağcı da sorgusunun ardından bugün tutuklandı. Özyağcı’nın tutuklanmasıyla birlikte dosyadaki tutuklu sayısı 19’a yükseldi.

Demirbaş’ı tanımıyorum

Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye getirilen Özyağcı, 3 savcı tarafından sorgulandı. Özyağcı’nın ifadesinin detayları ortaya çıktı. T24’ün edindiği bilgiye göre Özyağcı ifadesinde, dosya kapsamında tutuklanan ve kendisini Ankara’ya getiren polisler ile cinayet sonrasında kendisini kaçırmakla suçlanan Ülkü Ocakları eski yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ı tanımadığını iddia etti. Kendisine yöneltilen soruların birçoğunu geçiştiren Özyağcı, 38 gün süren kaçış sürecine dair bilgi vermedi. Kendisini kimlerin götürdüğünü, nasıl ve kimler tarafından saklandığını anlatmadı.

Ölünün arkasından konuşulmaz

Özyağcı sorgusunda, “Sinan ile birkaç defa telefonla görüştük. Kendisiyle kişisel husumetim vardı. Kastım öldürmek değil, ayaklarına sıkmaktı. Kendisi ölmüş olduğundan bu konu hakkında konuşmak istemiyorum. Husumetimin sebebini söylemek istemiyorum, ölünün arkasından konuşulmaz.”

İfadesinde kendisini Ankara’ya getiren özel harekatçı polisleri Doğukan Çep’in ayarladığını söylediği öğrenilen Özyağcı’nın, Çep ve polislerin ifadesiyle çelişkili beyanlarda bulunduğu belirtildi.