Abone Ol

Silopi'nin dövüşçü Pınar'ı.. Yılın öğretmeni seçildi!

Şırnak'ta yılın öğretmeni seçilen Pınar öğretmen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’la görüşecek. İşte Pınar'ın öyküsü..

Silopi'nin dövüşçü Pınar'ı.. Yılın öğretmeni seçildi!

Hüriyet’ten Şehriban Oğhan, Pınar Demiray’ı bakın nasıl anlatıyor..

Silopi’nin dövüşçü Pınar’ı
ÜÇ yıldır Silopi’nin Çukurca köyünde beden eğitimi öğretmenliği yapan Pınar Demiray (28), yarın sabah Başbakan Tayyip Erdoğan’la görüşecek, ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yılın öğretmenlerine vereceği yemekte Şırnak’ı temsil edecek. Okuma yazma bilmeyen anne ve 60 yaşında liseyi dışarıdan bitiren bir babanın 7 çocuğundan 6’ncısı olan Pınar Öğretmen, Silopililere step, aerobik, pilates dersi vermekle kalmamış; dövüş sporu hapkidoda Türkiye’ye dünya şampiyonluğu kazandırmış. Demiray yılın öğretmeni seçilmesine giden süreci şöyle anlattı:

ANNEMİN MUTLULUĞU İÇİN
“Hataylı, 7 çocuklu bir ailede büyüdüm. Annemin mutluluğu her şeyden önemli. Maddi anlamda hâlâ destek olamadığımız için en azından manevi anlamda anneme bu mutluluğu yaşatmak beni gururlandırıyor.”

HEDEFİM HUKUK OKUMAK
“4’üncü sınıftan beri spor yapıyorum, atletizm takımındaydım. Dövüş sporlarını çocukken de çok severdim. Futbol oynardım. Kadrolu olarak atandığım ilk yer Silopi. Üç yıldır buradayım. Açık Öğretim’de Adalet okuyorum. Hukuk bölümüne geçiş yapıp hâkim, savcı ya da avukat olacağım.”

Şehriban OĞHAN / HÜRRİYET

Haberin devamını okumak için tıklayın