Abone Ol

Silopi'de 400 terörist kıstırıldı!

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları ve polis özel harekat polislerinin katıldığı operasyon üçüncü gününe girdi.

Silopi'de 400 terörist kıstırıldı!

Tankların da yer aldığı operasyonlarda 30 terörist etkisiz hale getirildi. Devam eden operasyonlarda ilk kez asker ve polislerden oluşan timler oluşturuldu. 8'er kişilik polis ve jandarma timleri belirlenen adreslere baskın düzenledi. Koordineli bir şekilde hareket eden timler, teröristlerin karargaha dönüştürdüğü 23 Nisan Ortaokulu'na girdi. Yeni Şafak'ın an be an takip ettiği operasyon kapsamında karargâh olarak kullanılan okul, teröristlerden temizlendi.

SİLOPİ'DE 400 TERÖRİST KISTIRILDI

Yaklaşık 2 bin özel harekat polisi ile bin kadar jandarma özel harekat ekibinin yürüttüğü operasyonda, teröristler yaklaşık 1,5 kilometrelik bir alana sıkıştırıldı. 200'ü dağ kadrosu 200'ü YDG-H olmak üzere yaklaşık tamamı silahlı 400 teröristle çatışmalar Silopi'ye bağlı Başak, Barbaros, Nuh ve Cudi Mahallesi dolaylarında sürüyor. Başak Mahallesi'nin üst tarafından bulunan 23 Nisan Ortaokulu'nda çatışmalar yoğunlaştırılarak militanların okul binasını terk etmesi sağlandı. Dün itibariyle daha önce girilmeyen Şehit Harun Boy Mahallesi'ne girilerek, teröristlerin hareket kabiliyetleri düşürüldü. Silopi'de açılan hendeklerin büyük bir kısmı da operasyon boyunca kapatıldı.


KARADA KİRPİ HAVADA İHA

Teröristler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre'de de sürüyor. Çatışmalar bazı mahallelerde yoğunlaşırken ilçeden zaman zaman silah ve patlama sesleri geliyor, bazı noktalardan duman yükseliyor. Terör eylemleri nedeniyle birçok kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı ilçede teröristler, vatandaşların ilçeyi terk etmelerine engel oluyor. Terör örgütü üyeleri, ilçeden giden bazı ailelerin evlerini ise ateşe veriyor. Burada devam eden operasyonlarda karada kirpi ve kobralar aktif kullanılıyor. Ekiplere insansız hava araçları da havadan anlık görüntü aktarıyor. Öte yandan sokağa çıkma yasağının uygulandığı iki ilçede sağlık hizmetlerinin verilmesi devam ediyor. Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Hidayetullah Erzen,, teröristlerce atılan bir roketin hastane duvarına bir isabet ettiğini söyledi. (Yeni Şafak)