Abone Ol

Silopi teröristlerden tamamen temizlendi

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde, sokağa çıkma yasağının 28’inci gününde operasyon sürerken, Silopi ilçesini teröristlerden temizleyen asker ve polis, ’Ez oğlum’ türküsü eşliğinde caddelerde kontrollerini sürdürdü.

Silopi teröristlerden tamamen temizlendi

Sokağa çıkma yasağının ardından Silopi’de bugüne kadar 122 terörist öldürülürken, ilçenin tamamı güvenlik güçlerinin kontrolüne geçti. Teröristlere büyük darbe vurarak ilçenin kontrolünü alan güvenlik güçleri, teröristlerin daha önce barındığı bölgeleri kontrol ederek olası mayın ve patlayıcıları aramaya başladı. İlçeyi teröristlerden temizleyerek güvenliği sağlayan güvenlik güçleri daha önce teröristlerin kullandığı mahallelerde cadde ve sokakları tek tek kontrol etmeye başladı.

\"VATANINA GÖZ DİKENİ EZ OĞLUM\"
Güvenlik kuvvetlerinin kontrollerinde sanatçı Esat Kabaklı’nın ’Ez oğlum’ olarak bilinen nakaratları arasında ’Vatanına göz dikeni ez oğlum. Dostun kim düşmanın kim sez oğlum. Tarihini şerefinle yaz oğlum. Yaz oğlum. Senden gider sonsuzluğa yol oğlum. Dört bir yana salmalısın kol oğlum. Ekmeğini aç olanla böl oğlum. Haram yeme, hak uğruna öl oğlum\" türküsü çaldı.
Caddelerde inceleme yaparken Esat Kabaklı’nın ’ez Oğlum’ türküsünü dinleyen güvenlik kuvvetleri, cadde ve sokakları didik didik arayarak teröristlerden geriye kalabilecek pusu ve tehlikeleri bertaraf etti.
(İHA)