Abone Ol

Sıla’ya benzetilmek benim için iltifat!

Güliz Ayla, “Olmazsan Olmaz” adlı ilk albümüyle müzik dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Hakkında hiç bilmediğiniz detayları ise Hürriyet'ten Sinem Vural'a anlattı.

Sıla’ya benzetilmek benim için iltifat!

Sıla ile yağmur altında müthiş konser!

*Sizi ilk olarak Sıla konserlerinde dinledik...
-Sıla’nın Ege turnesine katıldım. Harbiye Açıkhava konserinde de yanındaydım. Birlikte yürümeye başlayınca insanlar da varlığımdan haberdar oldu. Zaten albümümün prodüktörü de Sıla.

Sıla’ya benzetilmek benim için iltifat! - Resim: 1


*Daha önce Işın Karaca’nın vokalistliğini de üstlenmişsiniz. Sıla ile yollarınız nasıl kesişti?
- Sıla ve Efe Bahadır ile tanışmam bu albüm içindi. Albüm üzerine çalışalım diye ortak arkadaşlarım tarafından onlarla tanıştırıldım.

*Sesiniz birçok kişi tarafından Sıla’ya benzetiliyor. Bu benzetme için neler söyleyeceksiniz?
- Kadın sesleri üçe ayrılır. Mezzo-soprano, soprano ve alto. Biz aynı kategorideki aynı iki sesiz. Bir diğer nedeni ise albümün prodüktörü olarak Sıla’nın imzası olması. Bu albümü Hülya Avşar yapsaydı da sesimi ona benzeteceklerdi bence. Anladığım şu, bana bu benzetmeyle iltifat ediyorlar.

*Albümüze gelelim. Kimlerin şarkıları var?
- Albümü dört yılda yaptık. Benim müziklerim ve şarkılarım var. Sıla’nın da üç şarkısı var. Bir de Yalın bestesi var.


 ROMANTİK DEĞİLİM

*Hafif Batı müziği türünde albümünüz değil mi?
- Aynen öyle. Sakin ve akustik. Ben yol albümüne benzetiyorum albümü. Şehir dışına tatile çıkarken arabada dinlenilen tarzda sakin ve rahat.

*Albümdeki şarkılarınız oldukça romantik. Kendi hayatınızdan yola çıkarak mı yazıyorsunuz şarkıları?
- Gerçek hayatta romantik değilimdir. 5 üzerinden not vermek gerekirse 2 veririm. Belki de 1 (Gülüyor). Ama şarkılarım romantik. Şarkı yazarken yaşanmışlık olması gerekmiyor. Bir sürü romantik arkadaşım var. Onların hikayesini de çalabiliyorum. Umut dolu aşk şarkıları da yazıyorum.

*“Bahsetmem Lazım” enteresan bir şarkı mesela. Umut veren aşk şarkısı duymayalı uzun zaman olmuştu.
- Melodisi hüzünlü aslında. Albümdeki aşk şarkılarının hepsi ayrılma anından çok kavuşmayı anlatıyor.

GÜLİZ AYLA’NIN BİLİNMEYENLERİ

*Samsun’da doğup büyüdüm. İstanbul’da Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde okudum. 16 yaşından bu yana hep kendi paramı kazandım. Kendimi bildim bileli çalıştım, torpilli değilim.

*Gözlerim miyop, 8 numara. Lenslerim yokken körüm maalesef.*Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne girmeden önce bir ara, çok küçükken doktor olayım diyordum. Ama çabuk farkına vardım benden doktor olmayacağının.

VAY BE BENİM DE ALBÜMÜM ÇIKTI

*“Hayallerimi hep kendime yakın tuttum” diyorsunuz. Albümü elinize aldığınızda ilk verdiğiniz tepki ne oldu?
- “Vay be benim de albümüm çıktı” dedim. Çok heyecanlı bir süreçti. Dört yıl önce albüm yapmaya başladığım heyecanım katbekat arttı. Ama albüm çıktı diye rahat oturmak yok, şarkı yapmaya devam.

*Peki albüme dışarıdan gelen tepkiler nasıldı?
- İstediğim tepkileri aldım. Bütün albümü dinleyemeyebilirsiniz ama biri için bile bu şarkı beni anlatıyor derseniz kârdır. Başında da beklentim buydu, hâlâ da beklentim bu aslında.