Abone Ol

Silah arkadaşları binbaşının şehit olduğu anı anlattı

Tunceli’de şehit olan Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, Ankara’da uğurlandı. Silah arkadaşları ise dağda çekilmiş bu eski fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak binbaşıya ‘veda’ etti.

Silah arkadaşları binbaşının şehit olduğu anı anlattı

Sözcü'den Saygı Öztürk, Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in şehit olduğu anlara ilişkin silah arkadaşlarının anlattıklarını yazdı... İşte o yazı:


 Bin­ba­şı Ya­vuz So­nat Gü­zel, Jan­dar­ma Ge­nel Ko­mu­tan­lı­ğı ka­rar­ga­hın­da gö­rev ya­pı­yor­du. Ge­çen yıl ta­yi­ni Tun­ce­li­’ye çık­tı. Jan­dar­ma Özel Ha­re­kat Ti­mi’n­de gö­nül­lü ola­rak gö­rev al­dı. Ope­ras­yon­lar­da hep as­ke­ri­nin önün­de yer al­dı. Onun bu ce­sur, atak ha­li, as­ker­le­ri­ne kar­şı ba­ba­can tu­tu­mu di­ğer ko­mu­tan­lar ta­ra­fın­dan da ör­nek alın­dı. As­ke­ri­nin en önün­de gi­der­ken şe­hit düş­tü. Yap­rak­lı Mez­ra­sı’n­da bir grup te­rö­ris­tin bu­lun­du­ğu bil­gi­si üze­ri­ne, Tun­ce­li Jan­dar­ma Özel Ha­re­kat Tim­le­ri­’nin ope­ras­yon yap­ma­sı­na izin ve­ril­di. Bu amaç­la böl­ge­ye 5 ti­min he­li­kop­ter­le gön­de­ril­me­si plan­lan­dı. Ta­bur Ko­mu­ta­nı Bin­ba­şı Ya­vuz So­nat Gü­zel de ilk in­di­ri­le­cek tim­de yer al­dı. Ope­ras­yon böl­ge­si­ne ge­nel­de ko­mu­tan­lar “çev­re em­ni­ye­ti­” alın­dık­tan son­ra in­di­ği­ni ha­tır­la­tan bir as­ke­ri yet­ki­li, Tabur Komutanı Gü­ze­l’­in şe­hit olu­şu­nu  şöy­le an­lat­tı:

“O­pe­ras­yon böl­ge­si­ne ge­nel­de ko­mu­tan­lar iki-üç tim in­di­ril­dik­ten son­ra iner. Ön­ce inen tim­ler çev­re em­ni­ye­ti alır. Bin­ba­şı Gü­ze­l’­in için­de bu­lun­du­ğu ilk ti­min he­li­kop­ter­den iniş­le­ri için uy­gun yer bu­lun­du. He­li­kop­ter­den ön­ce ko­mu­tan in­di. Ay­nı an­da ken­di­si­ne ateş edil­di. İlk atış­ta ko­mu­ta­nı­mız ba­şın­dan vu­rul­du. Ya­ra­lı ola­rak has­ta­ne­ye gö­tü­rül­dü. An­cak müdahaleye rağmen kur­ta­rı­la­ma­dı.”

ADI Gİ­Bİ YA­VUZ BİR KO­MU­TAN

Özel eği­tim­li Jan­dar­ma Özel Ha­re­kat Tim­le­ri ge­nel­de, te­rö­rist­le­rin ilk atı­şı sı­ra­sın­da vu­ru­lu­yor. İlk atış­tan son­ra as­ker­ler al­dık­la­rı eği­tim ne­de­niy­le kı­sa sü­re­de du­ru­ma ha­kim olu­yor. Tun­ce­li­’de de Yavuz Ko­mu­tan he­li­kop­ter­den iner in­mez he­def alın­dı.

Si­lah ar­ka­daş­la­rı, Ta­bur Ko­mu­ta­nı  Ya­vuz So­nat Gü­ze­l’­i, “A­tak, mü­ca­de­le­ci, as­ke­ri­nin hep önün­de olan bir ko­mu­tan­dı. Jan­dar­ma Özel hHa­re­kat Ti­mi’n­de gö­rev yap­ma­yı gö­nül­lü ola­rak ken­di­si is­te­miş­ti. As­ke­rin çok se­vip, say­dı­ğı bir ko­mu­ta­nı­mı­zı kay­bet­me­nin acı­sı­nı ya­şı­yo­ruz. Adı gi­bi ya­vuz bir ko­mu­tan­dı­” di­ye an­lat­tı.

Silah arkadaşları binbaşının şehit olduğu anı anlattı - Resim: 1

ŞEHİT ŞİİRİ

Arkadaşları sosyal medyada şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in bölgede katıldığı bir operasyondan dönerken çekilmiş fotoğrafını şu şiirle paylaştı:

Hayat bu,
Bir varmış bir yokmuşsun,
Sanki hiç olmamışsın,
Hiçbir anneyi gecenin bir yarısı bir tekmede uyandırmamışsın
Hiç ateşler içinde yanarken bir babayı gözleri yaşlı bırakmamışsın
Sanki hiç ağlamamışsın,
Hiç mum ışığında ödev yapmamışsın gibi,
Öğretmenin hiç kulağını çekmemiş,
Hiç aşık olmamışsın gibi…
Hayat bu
Ha olmuşsun ha olmamışsın
Sanki hiçbir kadını dul bırakmamışsın,
Hiçbir evladı babasız koymamışsın gibi,
Yağmur altında düşmanın böğrüne yürümemişsin
Gözü pek, fena deli,
Hiç hayal kurmamışsın sanki,
Sanki deniz kıyısında emeklilik düşleri sana haram gibi,
Ardında kalanları hiç düşünmemişsin gibi,
Ağlattığın akranlarını,
Hiç yan gelip yatmamışsın,
Hiç dert yanmamışsın gibi,
Binbaşım,
Sanki hiç yaşamamışsın gibi,
Kahpe paslı bir kurşun,
Maliyede kaydı yedi buçuk lira,
Tüm hayallerinin bedeli…
Oldu mu şimdi peygamberin arkadaşı?
Oldu mu şimdi?