Abone Ol

Fuhuştan yakalanan kadının şoke eden ifadesi

Suriye'deki iç savaştan kaçan sığınmacı kadınlara fuhuş yaptırdığı ileri sürülen Suriyeli 39 yaşındaki Ravva Haskir tutuklandı.

Fuhuştan yakalanan kadının şoke eden ifadesi

Suriye'de süren iç savaştan kaçarak Adana'ya gelen bir kadın, yine Suriye'den kaçan 2 kadını kandırıp fuhuş yaptırırken yakalandı.

  Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Emek Mahallesi'nde meydana geldi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Suriye'de yaklaşık 6 yıldır devam eden iç savaştan kaçarak Adana'ya gelen Ravya H. (39) isimli bir kadının, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Adana'ya gelen ve zor durumda olan kadınları kandırarak fuhuş yaptırdığı ihbarını aldı.

  Polis kadını takibe aldığında Halep'ten önce İstanbul'a gelen ardından da İstanbul'da geçinemediği için Adana'ya gelen 20 yaşındaki Hibe K.'ye ve yine Suriye'den kaçıp önce İzmir'e sonra da çocuğuyla birlikte Adana'ya gelen Hanin E. A. (22) isimli iki kadına fuhuş yaptırdığını belirledi. Bunun üzerine polis müşteri kimliğinde telefonla Ravya H.'ye ulaşıp kadın başına 150'şer liraya anlaşarak verdiği adrese gitti. Polis, adreste buluşup parayı verdikten sonra iki kadını ve Ravya H.'yi sivil araca bindirip emniyete getirdi. Emniyete geldiğini gören kadınlar şok oldu.
  Mağdur kadınlardan Hibe K.'nin, savaştan kaçarak önce İstanbul'a geldiğini belirterek, "Orada geçinemeyince Adana'ya geldim. Burada Ravya ile tanıştım. O da bana 'sana bir iş var hem çok eğleneceksin hem de para kazanacaksın. Türk erkekleri böyle hem eğlendirip gezdiriyor hem de para veriyor' dedi. Ben de zor durumda olduğum için kabul ettim. Her gün 10 erkekle birlikte oluyordum" dediği öğrenildi.

  Diğer mağdur Hanin E. A.'nın ise 2 yaşındaki çocuğuyla Suriye'deki savaştan kaçıp İzmir'e geldiğini belirterek, "İzmir'de hayat pahalı olduğu için Adana'ya geldim. Burada iki yaşındaki çocuğumla sokakta kalacaktım Ravya ile tanıştım. Ravya bana hem eğleneceğim hem para kazanacağım bir iş olduğunu söyledi. Ben de sokakta kalmamak için çocuğum için kabul ettim. O günden beri erkeklerle cinsel ilişkiye giriyorum" dediği öğrenildi.

  Mağdur iki kadın ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Ravya ise suçlamaları kabul etmeyerek kendisinin Suriye'den kaçan kadınlara yardımcı olduğunu bu iki kadını da sokakta kalmaması için evine aldığını ileri sürdüğü öğrenildi. Zanlı sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

İHA