Abone Ol

Sidar Ayman ve Rıza Sönmez Nuri Bilge Ceylan yüzünden yumruklaşmış

‘Ekşi Elmalar’ filmi ve ‘Cesur ve Güzel’ dizisiyle izleyici karşısına çıkan Devrim Yakut’un doğum günü kutlaması sırasında çıkan kavga, mahkemeye taşındı. Kavganın nedeni ise Nuri Bilge Ceylan ve Cannes'da aldığı ödül.

Sidar Ayman ve Rıza Sönmez'in Nuri Bilge Ceylan kavgası

Sabah gazetesinden Cansu Şimşek’in haberine göre, Devrim Yakut, doğum günü akşamı eşi Alper Kut’la Cihangir’deki bir kafeye gitti. Yakut, bu sırada öğrencisi Güldestan E.’yi gördü ve yanındaki arkadaşı Sidar Ayman’la birlikte masalarına davet etti. O esnada masaya yönetmen Rıza Sönmez de geldi. Sönmez, Cannes Film Festivali’nden döndüğünü ve ödül aldığını anlattığı sırada, masada bulunan Sidar Ayman ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’la ilgili eleştirel bir yorumda bulundu. İkili arasında yaşanan gerginlik, kısa süre sonra tartışmaya dönüştü. Sidar Ayman, Rıza Sönmez’i darp etti.


ÜÇ YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Sönmez ‘in şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Adli Tıp Kurumu’na başvuran Sönmez’in basit derecede yaralandığına dair rapor verildi. Soruşturma sonunda Sönmez’i darp eden Ayman hakkında kasten yaralama suçundan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada; Sönmez’in müşteki sıfatıyla ifadesine başvuruldu. Sönmez, olaya tanıklık eden Devrim Yakut ve eşi Alper Kut’un ifadesinin alınmasını istedi.


Geçtiğimiz günlerde İstanbul Adliyesi’ne giden Devrim Yakut, mahkemede tanıklık yaptı. Yakut, eşiyle kafede oturduğu sırada masaya öğrencisi ve arkadaşlarının geldiğini anlattı. Yakut şöyle devam etti: “Masaya gelen Sidar Ayman, Nuri Bilge Ceylan ile ilgili eleştirel bir cümle söyledi. Cannes Fim Festivali’nden gelen Rıza bu duruma tepki gösterdiği sırada ikili arasında yumruklu bir kavga yaşandı. Saldırıyı ilk kimin başlattığını bilmiyorum.” Dava, devam ediyor.