Abone Ol

Sibel Kekilli bu kez türbanlı

Duvara Karşı' filmiyle yıldızı parlayan Sibel Kekilli, Alman yapımı 'Ayrılık'ta, dayak yiyen türbanlı bir kadını canlandırıyor.

Sibel Kekilli bu kez türbanlı

Duvara Karşı' filmiyle yıldızı parlayan Sibel Kekilli, Alman yapımı 'Ayrılık'ta, dayak yiyen türbanlı bir kadını canlandırdı. Sosyal bir yaraya parmak basan film, 21 Mayıs'ta gösterilecek

Sosyal içerikli projelerde yer almayı tercih eden 'Altın Ayı' ödüllü oyuncu Sibel Kekilli; Türkiye'de 21 Mayıs'ta vizyona girecek olan 'Ayrılık' (Die Fremde) adlı sinema filminde, türban taktı.

Genç yaşta ve baskıyla evlendirilen genç kızların dramını beyazperdeye taşıyan filmde, 'Umay' adlı türbanlı genç bir kadını canlandıran Kekilli; Derya Alabora ve Settar Tanrıöğen'le başrolleri paylaştı.

BERLİN'DE GÖSTERİLDİ

60'ıncı Berlin Film Festivali'nde de gösterilen 'Ayrılık' filminin çekimleri, geçtiğimiz yıl İstanbul ve Berlin'de yapıldı. Feo Aladağ'ın yönettiği 'Ayrılık'ın yapımcılığını ise Zuli Aladağ üstlendi. Kekilli'nin hem Almanca ve hem Türkçe konuştuğu 'Ayrılık'ta olaylar şöyle gelişiyor:

ŞİDDET GÖRÜYOR

Umay, Almanya'da yaşayan genç bir kadındır. Evlendikten sonra İstanbul'a yerleşir ama gördüğü koca şiddeti, hayatını alt üst eder. Bu şiddetten kaçarak tekrar Berlin'e döner.

Ancak ailesi, kocasından kaçtığı ve namuslarını lekelediği için Umay'ı dışlar. Umay, bu noktadan sonra oğluyla birlikte kendi hayatını yeniden kurmak ve hayatın zorluklarını tek başına göğüslemek zorunda kalır.

SOSYAL İÇERİKLİ ROLLERİN KADINI

Şu sıralar, dünya çapında yürütülen hayvan haklarına yönelik sosyal sorumluluk projelerinde görev alan Sibel Kekilli; Fatih Akın'ın 'Duvara Karşı' filminde, Türk ve Alman kültürleri arasına sıkışmış bir genç kızı oynamıştı.

Ödüllü oyuncu, Ömer Uğur'un yönettiği 'Eve Dönüş' filminde ise 1980 Türkiye'sinde haksız işkence gören bir işçinin karısını canlandırmıştı. Kekilli, yeni filmi 'Ayrılık' da ise aile içi şiddet sorununa parmak basıyor.

'Die Fremde'nin Türkçe'deki tam karşılığı 'Yabancı' ancak; film ülkemizde 'Ayrılık' adıyla gösterilecek.