Abone Ol

Sezgin Baran Korkmaz'dan para isteyen gazeteciler sorusuna yanıt: Sonu Veyis Ateş gibi olur

Kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya olan Sezgin Baran Korkmaz, ABD'de CNN Türk canlı yayınında ortaya çıktı. Korkmaz, iki ay sonra Türkiye'ye döneceğini söylerken medya dünyasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu

Sezgin Baran Korkmaz'dan para isteyen gazeteciler sorusuna yanıt: Sonu Veyis Ateş gibi olur

Kara para aklamakla suçlanan firari Sezgin Baran Korkmaz, ABD'deki Türk Günü Yürüyüşü'nde CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Korkmaz, kendisinden 10 milyon euro istediği iddialarıyla gündeme gelen Veyis Ateş hakkında da çok çarpıcı ifadede bulundu.

Soru: Türkiye'de bazı gazeteciler para verdiğiniz iddiaları var bu iddialar için ne diyeceksiniz?

Sezgin Baran Korkmaz: O tamamen bir düzmeceydi. Baran Korkmaz gazetecilere isim verdi diye bir liste oluşturdular ya o listeyi Altunizade'de hangi birine kurumun içinde 2 kişi bunu hangi tezgahla yaptıklarını bir bilseniz. Dedim ya o kadar gerçek var ki. Ben bir gazeteciye rüşvet vererek kendimi kirletmem bir kere bu. İki, gerçek gazetecilerden bahsediyorum.

Soru: Gazetecilere Robin Hood haberleri yaptırdı mı?

Sezgin Baran Korkmaz: “Ben Robin Hood haberleri yaptırmadım. Evet o İstanbul sokaklarında kapılarında zarflarda paraları ben dağıttım. Ben paraları dağıtırken onu çeken insanlarda ben olduğumu biliyorlardı ama bir anlaşma yapmıştık kimse Baran olduğumu bilmedi. Ben hiçbir gazeteciye para vermedim onları boş verin ben kendimi kirletmem.”

Soru: “Sizden para isteyen gazeteciler oldu mu?”

Sezgin Baran Korkmaz: “Ben hiç bir gazeteciye para vermedim. Benden onu isteyecek adamın sonu Veyis Ateş'e döner.”

Ne olmuştu?

Sezgin Baran Korkmaz, Veyis Ateş'in kendisinden "bir lobi, bir klik adına 10 milyon euro istediğini" öne sürüyordu.

Söz konusu iddia Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker'in 6 Haziran'da yayımladığı bir videoda kullandığı ifadelerin ardından tartışılmaya başlanmıştı.