Abone Ol

Sezen Aksu'nun son keşfi Rümeysa: Rüyada gibiyim

Sezen Aksu'nun son keşfi Rümeysa Hayat Müzik'te Ahmet Erten'in konuğu oldu.

Sezen Aksu'nun son keşfi Rümeysa: Rüyada gibiyim

Ahmet Erten'in sorularını yanıtlayan Rümeysa, keyifli sohbetiyle de takdir edildi.

İşte o röportaj...

İlk şarkı, dinleyici ile ilk buluşma. Sizi tanımaya başlamadan önce, ilk şarkısı birkaç gün önce müzik severlerle buluşmuş bir isim olarak neler hissettiğinizi öğrenmek istiyorum.

Cok mutluluk verici bir durum.. Kozasından henüz cıkmaya çalışan bir kelebek gibi hissetiriyor..

Hiç de sıradan olmayan bir hikayeniz var. Hem özel hayatınız hem de müzik yolculuğunuzda çeşitli zorluklar yaşamışsınız. Müzikten konuşacağız elbette biz. ‘’O Ses Türkiye’’ hikayesini anlatır mısınız? Nasıl karar verdiniz?

Zor bir süreç geçirirken bir kaç arkadaşımın ısrarıyla katıldım.. Şimdi onlara minnet borçluyum.. Hikayemin kırılma noktasıdır.. Son yarışmacıydım ve jurı uyelerı tarafından bu sebeple elendım. Benim için o an hayatıma bir yeni zorluk daha eklenmişti fakat sukur ki ışık buymuş meğer.

Müziğin değil de show’un ön planda olduğu bir eğlence yarışması aslında O Ses Türkiye. Çoğu zaman yarışmacılara uzun vadede fayda sağlamadığı da konuşulur. Ancak sizin müzikal kariyerinize ciddi bir fırsat yaratmış sanki.

Kesinlikle öyle. Acun Medya’ya ve calısanlarını da minnet borçluyum.. Elensem dahi çok iyi çalışıyorlar haklarını yiyemem. Fırsat yakalamak için iyi bir yer oldu adıma. Milyonlara ulaştırıyor sonuçta..


Hadi, hikayede en heyecanlı yere gelelim! Sizi Sezen Aksu ile buluşturan telefon ve sonrasını anlatır mısınız?

Tabii..Yarışma yayınlandı ve rezil oldum hissine kapıldım çünkü neticede elenmiştım.. Moral olarak çok düşüktüm.. Derste tanımadığım bir numara aradı açamadım teneffüste dondum.. Telefondaki kişi Sezen Aksu'nun asistanı olduğu ve en yakın surede tanışmak istediklerini söyledi.. İnanamadım tabi..Düşünsenize en diptesiniz, artık bu kadar büyük bir şey beklemek hayalperestlik geliyor.. Rüya gördüğümü düşündüm.. Neyse ikna olduktan sonra çığlık atmaya basladım.. Okuluma da yeni atanmıştım kimseyle konuşmuyordum bir anda öğretmenler odasında o sessiz kız gitmiş çığlık atan ağlayan kız gelmişti:) Herkes şok tabii..:)

Sezen Aksu ile çalışmayı nasıl anlatırsınız bize? En çok hangi noktalarda kendinizi geliştirmenize katkı sağladı sizce?

Şöyle söyleyeyim kendinizde fark edemediğiniz noktaları bile görüyor.. Karşısındaki her insana değer veriyor ve onu en muhteşem haliyle isimlendiriyor, sizin de o yönde gelişmenize katkı sağlıyor.. Motive ediyor ve bu sizi daha çok çalışmaya yönlendiriyor.. Bu arada, İyi insan olmak için çabanız birinci kural oluveriyor.. Pozitif algıyla kendinizde bilmediğiniz yönlerı keşfe başlıyorsunuz.. Müzikal noktalarda da işin hem teorisi hem pratik kısmı hızla ilerliyor..
Peki bu şarkının hikayesi ve teklinin yayınlanması nasıl oldu? ‘’Artık zamanı geldi Rümeysa’’ mı dedi Sezen Aksu?

''Yansın İstanbul'' stüdyoda donen bir şarkıydı ama kime verileceği belirsizdi..Bu sarkı her cıktıgında kendımı öne atıyordum.. Çünkü İstanbul'u yakmak bana göre bir şeydi.. Tabii zamanımın gelmiş olması ve Sezen Hanım’ın bu yöndekı onayı ile şarkıyı kaptım;)

İlk şarkınız yayımlandı, kısa sürede de dikkat çekmeyi başardı. Peki, bundan sonraki planlarınız neler? Uzun soluklu bir albüm hazırlıyor musunuz?

Hayat hakikaten müzik.. Bazen hüzünlü bazen orta hareketli bazen çok hareketli..Benim hayatim hüzün senfonisini çok çalıyordu, yeni yeni orta hareketliye geçti çok şükür.. İyi şarkılar söylemeye devam edeceğim. Kendi bestelerim de var zamanla dinleyenlerle bulusacak.. Sezen Aksu sarkilarim da var.. Kendimi ve her şeyi sorgulamaya devam ediyorum..

Hayat Müzik takipçilerine neler söylemek istersiniz?

Hayat hakikaten de müzik ve dinlemeye devam.. Sizinle söyleşmek çok keyifliydi, teşekkür ederim. Umarım ‘Yansın İstanbul’u okuyucularınız da beğenerek dinler.