Abone Ol

Sezen Aksu şarkısında darbe mesajı iddiası Hürriyet yazarını çıldırttı

Hürriyet Gazetesi yazarı Kanat Atkaya, Beyaz TV ekranlarında yayınlanan, Beyaz Gazete programında Sezen Aksu'nun şarkısı ile ilgili ortala atılan iddialara sert tepki gösterdi.

Sezen Aksu şarkısında darbe mesajı iddiası Hürriyet yazarını çıldırttı

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan, Ömür Varol'un sunduğu Beyaz Gazete programında, Sezen Aksu'nun klibi masaya yatırıldı. Program konuğu Fatih Tezcan, Sezen Aksu'nun babasının hali hazırda FETÖ ile ilişkili olduğunu söylemiş ve “Klibine de bir bakın” demişti.

Bunun üzerine Beyaz TV’den Ömür Varol da canlı yayında klibi ekrana getirdi. Fatih Tezcan'ın iddiasına göre Sezen Aksu'nun 'Manifesto' şarkısının klibinde “işaretler” olduğunu söyleyen Ömür Varol, “Manifesto”nun kelime anlamının “bildiri” demek olduğunu vurgularken, “Şarkının adı Muhtırayı anımsatıyor” dedi.

Ömür Varol yorumlarında, Sezen Aksu'nun video klipteki apoletleriyle, şapkalarıyla yüksek rütbeli asker havasında olduğunu söyledi ve şarkının sözleriyle ilgili de ne mesaj verdiğini anlattı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Kanat Atkaya ise Sezen Aksu'nun şarkısı ile ilgili olarak ortaya atılan bu iddialara tepki gösterdi.

İşte Kanat Atkaya'nın o yazısı:

İŞ, bir Sezen şarkısından/klibinden “darbe çağrısı” çıkartma noktasına geldi sonunda; vay be!
Sezen Aksu’nun son albümünde yer alan “Manifesto” adı şarkısı “ciddi ciddi”, “Oynatalım Uğurcum” tarzı durduruşlarla filan bir kanalda gösterildi ve “Benim!”diyen komplo teorisyenine mesleği bıraktıracak şekilde incelendi.

Kıyafetinde apolet ‘belirmesi’, “manifesto” lafının “bildiri” anlamında olması ve dolayısıyla “muhtıra”yı çağrıştırması, “Ters esiyor yine rüzgâr/ Önümüzde sert bir güz var” gibi sözler içermesi, klibin mayıs ayında yayınlanmasının Gezi Parkı’nı andırması...

ZIRVA TEVİL GÖTÜRMÜŞ

Zırva tevil götürmüş bildiğiniz; “ciddi ciddi” Sezen Aksu’nun şarkısından darbe şifresi çıkartmak için uğraşmışlar.

Milyonlarca Sezen hayranına, mesela bana sorsalar “Ooohoooo!” derdim ve devam ederdim:

“O şarkıya gelene kadar Sezen’in neleri var akıllım...”

Sonra mesela “Ayar” şarkısını hatırlatırdım:

“Ya bizdensin ya da onlardan/ Hadi bu köprüyü geç bakalım/ Ya dostsun ya da düşman/ Hadi sıfatını seç bakalım...”

Veya “Dua” şarkısını: “Ne para ne pul/ Ne iktidar ne de güç/ Bu değil gerçek/ Bu kavga bir hayırsız düş/ Uyanır neslim uyanır elbet”.

Ama bu şarkı taa 1993’ten olduğu için komplo teorisine uydurmak için biraz zorlamak gerekebilir; hatırlatayım...

“Yıllarca duygularımı gizledim/ İçimde fırtına vardı ben sakladım” demiş “Dilimin Ucunda”da...

BAK NELER YAZMIŞ!

“Çakkıdı”da tutmuş “Ortağı olmuşum düzeneğin/ Herkesi oyasım var” demiş...

Bütün bunları 1991’de planlamış olabilir Sezen; çünkü daha o zaman yazmış: “Beni yak, kendini yak, her şeyi yak/ Bir kıvılcım yeter ben hazırım bak...”

Yahu (canım Meral Okay’la birlikte) daha 1997’de “Kalaşnikof”u yazmış:

“Bum bum bum bum/ Bum Allah vuran vurana/ Hey ya!/ Bum bum bum bum/ Bum yallah kıran kırana...”

Yani sevgili komplo teorisyenleri, 40 yıldır memleketin hisler ikliminin kraliçesi olarak yaşayan Sezen’i kazırsan neler çıkar neler.

Neyse ki böyle durumlar için, zırva bağlantılara, acınası kategorizasyon girişimlerine karşı da cevap vardır Sezen’de...

ÇARE SEZEN!

Bülent Ortaçgil’den aldığı şu sözleri de üflemiştir kulağımıza neyse ki...

Aklına fikrine sahip çıkmaya çalışan milyonlar için söylüyor şimdi Sezen Aksusevgili dinleyiciler: Beni Kategorize Etme...

“Sıkıştırıp tıkıştırma beni depolaştırma/ Duygularım yok oldu, yüreğimi nasırlaştırma/ Beni demoralize etme, depolitize etme/ Her işten kaçar oldum, illegalize etme...” KANAT ATKAYA / HÜRRİYET