Abone Ol

Sezen Aksu: Türkiye'yi daha fazla küçük düşürmeden akademisyenleri bırakın

Ünlü sanatçı Sezen Aksu “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye imza attığı için tutuklanan akademisyen Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy’un serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

O akademisyenleri hemen serbest bırakın

Mungan, kendisini cezaevinde ziyaret eden CHP heyetine şöyle konuşmuştu: “Öğrencilerim yüzüstü kaldı. İlk kez yaşamımda 50 saat kitap okumadım. Kitapsız kalmak benim için psikolojik bir işkenceydi. Cezaevinde ilk olarak Amin Maalouf’un kitaplarını verdiler. ‘Doğunun Limanları’nı okudum. Maalouf’u çok seviyorum. En çok öğrencilerimin derslerini düşünüyorum, dersimi çok özlüyorum.”

Cumhuriyet’ten Selin Ongun’un tutuklu akademisyenler için sorduğu“‘Öğrencilerim yüzüstü kaldı’ diyen Esra Hoca’ların tecridinden nasıl geçeceğiz?” sorusuna Sezen Aksu “Türkiye’yi ileriye götürecek olanlar akademisyenlerdir. Ülkemizi daha fazla küçük düşürmeden akademisyenlerin derhal serbest bırakılması gerekir. Benim fikrim budur” cevabını verdi.

Ne olmuştu?
Bildiriye imza atan 1128 akademisyen arasında yer alan Nişantaşı Üniversitesi’nden kovulan Muzaffer Kaya, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Esra Mungan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Kıvanç Ersoy TCK’nın 7/2 maddesinde yer alan ‘terör örgütü propagandası’ suçundan tutuklanmıştı.