Abone Ol

Seyyal Taner: Barış Manço bana platonik aşıktı

"Son Verdim Kalbimin İşine" ile başlayan, "Naciye", "Leyla", "Alladı Pulladı" ve "Şiirimin Dili" gibi unutulmaz şarkılara imza atan sanatçı Seyyal Taner, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Seyyal Taner: Barış Manço bana platonik aşıktı

Ünlü sanatçı Seyyal Taner, hem müzik hem de özel hayatına dair birçok bilinmeyenleriNTV'de "Yüz Yüze" programında anlattı.

"ARDA USKAN, SELDA BAĞCAN GİBİ İSİMLER SAYESİNDE GAZİNOYA ÇIKTIM"

Seyyal Taner,  Arda Uskan ve Ferhan Üçoklar sayesinde kendini bir anda gazinolarda buluşunu, gazino kültürüne rock öğeler katışını, cesur kostümleri, efsane dans şovları ve şarkılarıyla unutulmaz sahne performanslarını Simge Fıstıkoğlu'na anlattı "Ben Beatles, Rolling Stones çocuğuyum. Beni gazinolara zorla çıkardılar. Arkadaşlarım Arda Uskan, Selda Bağcan ve Ferhan Üçoklar 'Sen sahneye çıkmalısın" dedi. Kendimi Emel Sayın'la sahnelerde buldum."

Seyyal Taner: Barış Manço bana platonik aşıktı - Resim: 1

"PARA KIYAFETLERE VE SAHNE ŞOVLARINA GİTTİ"

Seyyal Taner, gazinolarda farklı imajı, dansları ve kostümleriyle dikkat çekti. Taner NTV'de itiraf etti "O dönem gazinolardan kazandığım paralar kıyafetlere ve sahne şovlarına gitti. Avrupa'da tırım tırım kumaş ve aksesuvar arıyordum. Sadece kendime değil bütün dansçılara ve orkestraya kıyafetler diktirtiyordum. Üstelik sadece kıyafetler değil teknoloji olarak da kazandığım parayı sahneye yatırdım. Kar makinaları çıkmış, hadi kar makinaları alalım. Sis ve duman makinası çıkmış, hadi onu da alalım. Onları tek tek getirtip burada şov yapıyordum. Kendi param yetmiyordu. Annemden borç alıyordum."

Seyyal Taner: Barış Manço bana platonik aşıktı - Resim: 2

"BARIŞ MANÇO BANA PLATONİK AŞIKTI"

Sanatçı Kurtalan Express'le son dönemlerde yaptığı müzik çalışmalarını anlatırken söz Barış Manço'ya da geldi. Yıllarca Kurtalan Express'le sahne çalışmaları yapan Barış Manço, meğer Seyyal Taner'in hayatında çok özel bir yere sahipmiş. "Barış Manço bana platonik olarak aşıktı" diye itiraf eden Taner, sanatçıyla ilgili şunları söyledi "Hiçbirzaman aşka dönüşemedi ama karşılıklı beğeni, sevgi vardı. Bir kimya vardır, o sizi çeker. Bu kimya Barış'la benim aramda vardı ama hiçbir zaman aşka dönüşemedi. O sadece ifade olarak, çekim olarak, aramızda yaşanmış bir şey olarak, çok da saygın bir şey olarak kaldı."

"SELAMİ ŞAHİN'İ EVE KAPATIP ROCK PLAKLARI DİNLETTİM"

Seyyal Taner 1981'de Selami Şahin'in prodüktörlüğünde "Lider" albümünü hazırladı. Sanatçı, ağırlıklı olarak Şahin bestelerinin yer aldığı bu albümün hazırlık sürecini NTV'ye anlattı.

"Selami'ye bana göre bir şeyler yapar mısın" dedim. Aldım onu benim evime getirdim. Ona günlerce rock plakları dinlettim. Led Zepplin'ler, Tina Turner'lar, Janis Joplin'ler, Pink Floyd'lar, Deep Purple'lar. Fenalık geldi Selami'ye. Ama sonunda çok güzel şarkılarçıktı ortaya."

"PARASINI BEN ÖDEDİM, MFÖ MEŞHUR OLDU"

MFÖ'nun unutulmaz şarkısı "Ele Güne Karşı"yı yıllar önce ilk kez Seyyal Taner'in söylediğini biliyor muydunuz? Şarkıyı plağında okumak için satın alan Taner, tam albüm çıkarmak üzereyken bakın nasıl kötü bir sürprizle karşılaşmış:

"MFÖ benim sahne grubumdu. Ele Güne Karşı şarkısı yeni bestelemişlerdi. Konserlerde birlikte söylüyorduk. Sonra ben bu şarkıyı albüme alayım, dedim. Şarkının parasını verdim, aldım.

Mazhar Alanson bana şarkıyı 6 ay içinde plak yapmam koşuluyla verdi. Tam o sıradaTRT'den bana 1 yıllık bir boykot geldi. Naciye şarkısıyla TRT'ye çıkmıştım. Boynumdaki şalda Arapça bir şey yazıyormuş.

Bundan dolayı TRT bana bir yıl ekrana çıkma yasağı getirdi. E baktım olacak gibi değil. "Ele Güne Karşı"yı plak yapsam çıkarsam ne olacak, televizyona çıkamıyorum. O dönem de TRT tek kanal, orada çıkıp tanıtmamız lazım şarkıyı. Ben de mecburen vazgeçtim 'Ele Güne Karşı'dan. MFÖ şarkıyı plak yaptı. Parasını ben ödedim, onlar meşhur oldu. Tabi onlar için çok güzel bir şey oldu. "

"SİZİN GÖZLERİNİZE BAKA BAKA TARKAN OLDUM"

Candan Erçetin, İzel, Özlem Tekin, Harun Kolçak gibi birçok isim kariyerine Seyyal Taner'e vokalistlik yaparak başladı.

Taner, Özlem Tekin'de kendimi görüyorum diyor "Özlem'i çok beğeniyorum. Özlem de beni çok sever. Her gördüğünde "İşte benim kahramanım" der.

Tarkan'ı çok beğendiğini anlatan Taner, Tarkan'ın kendisine hayran olduğunu bakın ne zaman öğrenmiş:

Bir doğum günü kutlamasında gördüm Tarkan'ı. Özellikle benim gelmemi beklemiş. Beni görünce bana "Biliyor musunuz ben sizin gözlerinize baka baka Tarkan oldum, dedi. Çok yürekten, samimi söyledi. Öyle geçti ki bana enerjisi, çok mutlu oldum."