Abone Ol

Seymenler Parkında içki içenlere bekçi müdahalesi

Akşam saatlerinde parkta içki içenlerin yanına giderek “Artık burada içki içmek yasak. Gidin buradan” diyen bekçiler önce Kabahatler Kanunu’nu ardından ‘Emniyet Müdürü’nün emrini’ gerekçe gösterdi.

Seymenler Parkında içki içenlere bekçi müdahalesi

Ankara Seymenler Parkı’nda içki içen kişilere bekçiler tarafından müdahale edildi.

Sendika.org’da yer alan habere göre, Ankaralıların uğrak açık hava mekanlarından olan Seymenler Parkı’nda içki içenlerin tek tek yanına gelen bekçiler önce genel bilgi taraması (GBT) işlemi yaptı, ardından da “Artık burada içki içmek yasak. Bundan böyle izin vermeyeceğiz. Şimdi bir kere uyarıyoruz, gidin buradan. Yoksa ceza keseriz” dedi.

Önce “Kabahatler Kanunu”, sonra “Emniyet müdürü emri”

Parkta oturanların birçoğu bekçilere yasak ve ceza kararlarının yasal dayanağını sordu. Bekçiler soruyu soranlara “Kabahatler Kanunu’nun 37. maddesi gereğince” karşılığı verdi.

Park sakinleri telefonlarından Kabahatler Kanunu’nun 37. maddesine bakıp “Mal veya hizmet satmak için başkalarını rahatsız eden kişi, 50 TL idari para cezası ile cezalandırılır” ifadesini gördüklerinde kendilerinin böyle bir suç işlemediğini, cezanın dayanaksız olduğunu belirtti.

Bekçiler ise bunun üzerine “Öyle değil o işler. Çankaya İlçe Emniyet Müdürü’nün emri. Bundan böyle parklarda içki içilmesini istemiyor” dedi.

“Sen şunlara 2-3 ceza yaz, ben de şunlara 5-6 tane yazayım”

Müdahale üzerine park sakinlerinin bir kısmı dağılırken, bir kısmı ise kararların dayanaksızlığına tepki göstererek oturmaya devam etti. Bekçiler ise bu kişilere ceza yazmaya başladı.

Bekçilerin bu sırada kendi aralarında “Sen bunlara 2-3 tane ceza yaz, ben de şuradakilere bi 5-6 ceza yazayım da görsünler” diye konuştukları görüldü.