Abone Ol

Seyhan Soylu Hakemlik Hedeflerini Yükseltiyor! Soylu Tunus'u Salladı

Ünlü sunucu Seyhan Soylu şimdi de uluslararası düzeyde hakem oldu. Soylu, KEMPO MAİTAİ Dünya Başkanı Amatto Zaharia ve Türkiye Başkanı Halis Avşar’ın elinden tatami minderine hakem olarak çıktı.

Seyhan Soylu Hakemlik Hedeflerini Yükseltiyor! Soylu Tunus'u Salladı

Muay Thai - Kempo sporu alanında dünyadaki 74. Uluslararası Hakem komitesine giren Seyhan Soylu, Tunus’ta yapılan 18. KEMPO Dünya müsabakası öncesi KEMPO MAİTAİ Dünya Başkanı Amatto Zaharia ve Türkiye Başkanı Halis Avşar’ın elinden tatami minderine hakem olarak çıktı.

Seyhan Soylu’ nun uluslararası turnuvada Hakemlik kariyerinde ilk yönettiği maç ise Endenozyalı Muhammed Anoushiravan ile İranlı Ahmed Akbas Asghar ‘ın Bronz madalya müsabakasıydı. Kazanan İranlı sporcu Ahmed Akbas Asghar oldu.

Seyhan Soylu; “Yüzlerce kez seyirci karşısına çıktım fakat ilk defa bu kadar heyecanlandım. Müsabaka yönetirken adaletli ve doğru karar vermek için aylardır yüzlerce müsabaka izledim. Şükürler olsun İlk yönetmiş olduğum maçtı. Allah bununda üstesinden gelme bize yardım etti.

Bundan sonra yapılacak olan Mexico City’ deki Dünya Uluslararası KEMPO turnuvasında en az beş maç yöneteceğim. Hedefim hakemlikte kariyerimi yükseltmek” diyerek heyecanını dile getirdi.

Soylu, “Bu arada Tunus’ta denize girme fırsatı buldum. Ve ilk defa mayolu pozlarımla sevenlerimin karşısında oldum. Fakat hakemlik başka bir duygu. Hele ki Türkiye adına tatami minderine hakem olarak çıkmak, inanılmaz bir onur gurur kaynağı” dedi.

Soylu deneyimini ve heyecanını Al Sana Haber programında paylaştı.

Soylu, “Bol bol altın, gümüş ve bronz madalyalar aldık. Türkiye 34 ülkenin katıldığı turnuvada 4. Oldu. Sevgili Halis Avşar hocamızın başkanlığında. Kempo Dünya Başkanımız Amatto’ nun da elinden, hakemliğimi aldım. Artık uluslararası hakem oldum.” dedi.

Seyhan Soylu Hakemlik Hedeflerini Yükseltiyor! Soylu Tunus'u Salladı - Resim: 1