Abone Ol

Sevil Atasoy'dan bin polise olay yeri inceleme dersi!

Adli bilimler uzmanı, kriminalist namı diğer Bayan Kanıt Prof. Dr. Sevil Atasoy, bin polis adayına Olay Yeri İnceleme dersi verecek.

Sevil Atasoy'dan bin polise olay yeri inceleme dersi!

Kanal D'nin sevilen dizisi Kanıt'da yer alan olaylardan yola çıkarak polisleri bilgilendirecek olan Prof. Dr. Atasoy'a dizide Başkomiser Orhan rolündeki Engin Benli ile yardımcısı Komiser Selim rolündeki Deniz Celiloğlu eşlik edecek.

Üniversiteden sonra Polis Okulu

Kanal D'nin başarılı yapımlarından Kanıt Dizisi'nin bazı üniversitelerin hukuk bölümlerinde ders olarak işlendiği geçtiğimiz hafta basında yer almıştı.
Bayan Kanıt, şimdi de polis eğitim merkezinde bilgi ve tecrübelerini anlatacak.
Dizide yer alan konulardan örnekler verecek olan Atasoy, gerçek bir olay yeri incelemesi ve sonrasındaki aşamaları dünyadaki benzer uygulamalarla karşılaştırarak genç polis adaylarını bilgilendirecek. Bayan Kanıt'ın konferansı 22 Aralık Çarşamba günü saat 14:00 ila 17:00 arasında gerçekleşecek.

Atasoy ilk dersi verdi

Prof. Dr. Atasoy polis merkezinde vereceği ders hakkında şöyle konuştu. "Bir soruşturmanın başarı ile sonlanması olay yerine ilk intikal eden polis memurunun dikkatine bağlıdır. En genç ve deneyimsiz polisimizi dahi neyin delil olacağı ve bunların nasıl korunacağı konusunda eğitmek zorundayız. Onların yapacağı en küçük hata failin bulunamaması ya da birinin haksız yere suçlanmasına neden olur. Bu daveti kabul etmemin nedeni çok yoğun gündemime rağmen sadece ülkemize özgü olmayan bu sorunların ortadan kalkmasına bir nebze olsun katkıda bulunmaktır."

Dövüş sahneleri nefes kesti

Bu arada Kanıt Dizisi'nin pazartesi gecesi gösterilen 23. bölümündeki kaçak dövüş sahneleri nefes kesti. Avrupa ve Türkiye'nin yakından tanıdığı Kick Boks Türkiye Şampiyonu Onur Teker, 75 kiloda Muay-Thai Avrupa Şampiyonu Şahmar Mehmetzade, Tayland Pattaya'da altın kemer kazanan kafes dövüşcüsü Aslan Vezir ve Karma Dövüş Sanatının vazgeçilmez isimlerinden Lord Pitbull lakaplı Murat Kazgan'ın dizide yer alan dövüş sahneleri ilgiyle takip edildi. Özellikle Aslan Vezir ile Murat Kazgan'ın dövüştükleri sahne son dönemde ekranlara gelen en gerçekçi dövüş sahnesi olarak hafızalara kazındı.

İzleyicileri şok eden sözler

Kanıt Dizisi'nin aralarında konu hakkında izleyenlere çok çarpıcı bilgiler veren Prof. Dr. Sevil Atasoy son bölümde yaptığı açıklamalarla izleyicileri adeta büyüledi. Özellikle coğrafi konumlama ve aynı ailede yetişen kardeşlerin saldırgan tavırlarındaki değişiklikle ilgili verdiği bilgiler, dizinin hemen akabinde sosyal paylaşım siteleri ve forumlarda büyük takdir topladı. Aslında internete çocuk resimleri yükleyen pedofillerin yerlerinin tespiti için geliştirilen coğrafi etiketleme sayesinde olay yerinde dijital bir fotoğraf makinesinde bulunan bir fotoğraftan enlem boylam bilgileri ile yer tespitinin yapılması seyircileri şoke etti.

Şiddet gösterme riski anneye bağlı

Adli bilimler uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy'un dizi içinde yaptığı bir başka çarpıcı açıklama ise şiddet ile genler arasındaki ilişkiydi. Atasoy ilgiyle takip edilen konuşmasında şu sözlere yer verdi. " Saldırgan davranışta bulunanların büyük bir bölümü, küçükken anne ya da babasından dayak yediğini söylemiştir. Ancak, aynı ortamda yetiştikleri ve aynı biçimde örselendikleri halde, kardeşlerden birinin bu durumdan hiç etkilenmediği de bilinir. Çünkü bunun bir genetik nedeni bulunuyor. MAOA adlı genin farklı biçimleri var. Bunlardan birini taşıyan çocuk, dayak yerse, ileride şiddet gösteriyor. Taşımayan dayaktan etkilenmiyor. Gen, X kromozomu üzerinde. Yani, çocuğun kız mı erkek mi olacağını baba belirlerken, şiddet gösterme riski taşıyıp taşımayacağına anne karar veriyor. MAOA geni öylesine önemli ki, bırakın şiddeti, kredi kartı borcu, ya da siyasi tercihi bile etkilediği gösterilmiştir. "