Abone Ol

Sevgilim beni desteklemeli

Dün vizyona giren Guruldayan Kalpler filminde Vicdan rolüyle izleyeceğimiz Algı Eke’yi pek çoğumuz Galip Derviş dizisinden tanıdık

Sevgilim beni desteklemeli

“Eşimi, sevgilimi hatta dostlarımı desteklemeyi seven, sevginin biraz da buradan geçtiğini düşünen biriyim… Ben de aynı ilgiyi beklerim”diyor.

Oyuncu olmaya nasıl ve kaç yaşındayken karar verdiniz?

Tam olarak hatırlamıyorum, uzun zaman oldu (Gülüyor)... Neden oyuncu olduğuma verebileceğim en net cevap sanırım beni mutlu edebileceğini düşünmüş olmamdı...Oynarken mutlu oluyorum. Annem ile çok sinemaya giderdik, sinemadaki aktör ve aktrisler beni çok etkiliyordu.

Sizi genelde komedi yapımlarda görüyoruz… Bu sizin tercihiniz mi yoksa hep bu tarz teklifler mi geliyor?

Komedi benim tercihim. Başka teklifler de oluyor ama benim içinde olmayı istediğim projeler genelde komedi oluyor. Komediyi seviyorum ve komedi yapmak da istiyorum, hatta bir röportajım da komedi oyuncusu olarak anılmak sizi korkutmuyor mu diye sormuşlardı. Ben de ‘Hayır aksine üstüme yapışsın istiyorum’ demiştim. Ancak bu arada size ilk olarak söyleyeyim; Kasım ayında bir gerilim filminde olabilirim. Yönetmenin benim yüzümde ki dramatik  ögeleri de görmesi ve benimle çalışmak istemesi çok mutlu edici…

Komedi yapabilen kadın yorumları size neler hissettiriyor?

Komedi yapabilen kadın yorumlarına çok teşekkür ediyorum, yukarı da da belirttiğim gibi seviyorum komediyi de, ama benim isteğim her şeyi yapabilen olmak (gülüyor)...

Guruldayan Kalpler’de nasıl bir rolünüz var?

Guruldayan Kalpler’de kente göç etmiş gecekonduda yaşayan çekirdek bir ailenin ferdiyim...

Geçim sıkıntısı, şehirle baş edememek gibi dertleri olan kocasını ve çocuklarını çok seven içi dışı bir kadın Vicdan karakteri. Vicdan kocasını çok seven, kocasıyla gülmeye çok hevesli, eşine ailesine sadık, sırları olmayan, çok düz, kanaatkar, kendi küçük dünyasında büyük hayaller peşinde olmadan takılan küçük bir kadın...

Bu filmi niye izlemeliyiz?

Guruldayan Kalpler ufacık bir hikayeden büyük durumlar yaratan bir film samimiyeti ironisi... Her şeyiyle izleyiciyi kendi dünyasına alabiliyor.

Neden bu filmde olmak istediniz? Ya da size teklif nasıl geldi?

Filminin yapımcıları ile aynı zamanda Galip Derviş projesini yapıyorduk... Senaryo ve rolü  dışında filmi kabul etmemdeki en etkili sebep ekibi çok sevmemdi. Ayrıca Necip Memili çok beğendiğim bir oyuncu, onunla oynamak da cazip geldi.

Hayatımın dönüm noktası annemin iki yıl önceki vefatıdır; başka biri oldum

Filmi seyrettiğiniz zaman sonuçtan ve oyunculuklardan memnun kaldınız mı?

Ben filmi çok sevdim ve bence her şey yolunda. Filmin Altın Portakal’da olması da ayrı bir keyif oldu… Aday olmak çok güzeldi… Aday olmanın tadına vardım şimdi artık ödül almak istiyorum.

Necip Memili rol arkadaşı olarak nasıldı? Zor mu? Bencil mi?

Necip hem çok iyi bir insan hem çok iyi bir partner. Çok muhteşem bir aktör, oynarken gözünüzün içine bakan, paslaşan, komedi zamanlaması süper olan, sahneye sadık, performansını hiç düşürmeyen, pırıldayan bir aktör. Çok mutlu oldum onunla çalıştığım için.

Filmin çekimleri nasıl geçti?

Benim yoğun bir tempodan çıkıp tatil yaptığım ve hiç bir şeyi düşünmek istemediğim bir dönemdi filmin çekim zamanı. Fakat sette Yönetmenimiz Ömer Uğur’un hızı ve pratikliği çok güzeldi, oyuncuyu yönetirken oyuncuya sağladığı esneklik ve verdiği rahatlık da... Yapımcımız ve ekibin uyumu ve çalışkanlığı her şey çok yolundaydı… Benim bütün zamanlamama uydular. Çok mutlu bir setti.

Hayatta dönüm noktam dediğiniz olay nedir peki?

İki sene önce annemi kaybettim. Hayatımın dönüm noktasıydı; ertesi gün başka biri olarak uyandım…

Galip Derviş de sanırım iş anlamında dönüm noktanız… Peki oradaki Galip gibi sizin de takıntılarınız var mıdır?                                                 

Galip Derviş obsesif compalsif denilen çok ayrıntılı ve çeşitli belirtileri olan psikolojik bir rahatsızlığa sahipti... Benim bu manada onunla benzeştiğim tek takıntım temizlik! Dağınıklık beni mahvediyor…

Robert Downey Jr ile oynamayı çok isterim

Boşanmış bir anne babanın çocuğu olarak evliliğe bakışınız nedir? İstiyor musunuz yakında zamanda evlilik; çocuk?

Evlilik olabilir ama çocuk henüz düşünmüyorum.                   

Oynamayı en çok istediğiniz rol?

Biyografi oynamak çok istiyorum.

En beğendiğiniz aktör ve aktrist?

Robert Downey Junior hayranıyım, onunla oynamayı çok isterdim.

Şu an nelerle uğraşıyorsunuz; yeni projeler neler?

Bu sene uzun zaman sonra tiyatro yapacağım... Bir de şimdilik belli olan iki sinema ilmi var. Bir tanesi bir gerilim filmi… Her iki film de beni çok heyecanlandırıyor.

Algı Eke sevgilisini veya eşini her şartta ve koşulda filmdeki karakteri Vicdan gibi destekler mi?

Ben de eşimi, sevgilimi, hayat arkadaşımı hatta dostlarımı desteklemeyi seven; sevginin biraz da buradan geçtiğini düşünen biriyim…

Destek konusunun dozu da çok önemli… Sevgi ve aşk desteği her iki taraf için de çok gerekli, ben de aynı desteği ve ilgiyi beklerim. Bana yapılmasını istediğim şeyleri ben de karşımda ki kişiye yaparım, sakınmam.

Neler mutlu eder sizi?

Kendimle, içimle mutlu ve huzurlu hissettiğimde, zihnimle savaşmadığım zaman dilimlerinde çok mutlu oluyorum… Kedim ve köpeğim beni çok mutlu eder… Dostlarımla olmak beni çok mutlu eder. Annem yaşarken annem ile sohbet etmek beni çok mutlu ederdi. Çok yoğun çalışıp sonra buralardan kaçmak beni çok mutlu eder, dinlendikten sonra tekrar dönmek de.

Algı Eke fotoğrafları