Abone Ol

Sevgililer Günü için en iyi 10 romantik film!

Sevgililer Gününü evde başbaşa geçirmek isteyenler için önerilen 10 romantik filmi sizin için derledik.

Sevgililer Günü için en iyi 10 romantik film!

Gelmiş geçmiş en eğlenceli, dramatik, macera dolu aşk filmlerden birini seçin, koltuğa yayılın ve eşinizle bu romantik günün tadını çıkarın.

İŞTE SEVGİLİLER GÜNÜNÜZE ANLAM KATACAK O FİLMLER!

Not Defteri
Herkezin izlemesi gereken etkileyici bir aşk filmi.

Filmin özeti
Sararmış bir not defterinden anlatılan ve yıllar önceden kopup gelen bir aşk hikayesi. 40'lı yıllarda ABD, Kuzey Karolayna'daki sahil kasabası Seabrook'a genç bir kız gelir. Ailesiyle geçireceği sakin bir yazı hayal eden Allie bir karnavalda tanıştığı Noah'la yakınlaşır. Noah kızı gördüğü anda hayatını birleştirmesi gereken insan olduğunu anlar.Genç kız zengin bir ailen geldiği ve delikanlı da değirmende çalışan bir işçi olduğu halde geleceği hiç düşünmeden rüya gibi bir yaz geçirirler ve iyice aşık olurlar. II. Dünya Savaşı'nın kızıştığı bir dönemde hayat, aşıkları ayırıverir. Sevdiği kızı aklından hiç çıkarmamış olan Noah savaştan döner. Oysa Allie gönüllü olarak çalıştığı bir askeri hastanede tanıştığı Lon ile evlenmek üzeredir.

Sil Baştan
Oscar kazanmış 2004 yapımı film. Filmin başrolünde Jim Carrey ve Kate Winslet yer almaktadır.

Filmin özeti
İki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alan Joel Barish, bir teknolojik deneye katılan sevgilisine ilişkilerini tamamen hafızasından silinmeden hatırlatmaya çalışmaktadır. Yani Barish'in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. Bu gelişme üzerine küplere binen adam, aynı prosedürü kendi üzerinde de gerçekleştirmek ister.
Film, adamın hafızaları silinirken, yaşanılan ilişkiyi gözler önüne serer. Adam da bir kez daha oldukça iyi başlayan ve sonradan tadı kaçan ilişkiyi izler. Fakat zaman geçtikçe ve sıra yaşanılan güzel şeylere gelince, üzerindeki müdaheleyi durdurmak ister. Pişman olmuştur!.

Aşkın 500 Günü
Romantik komedi tarzı olan, ''Aşkın 500 Günü''
Aşk filmi sevenlerin sıkılmadan izleyip zevk alacakları türden.

Filmin özeti
Genç adam, genç kızla tanışır.. Erkek aşık olur.. Kız aşık olmaz..
Gerçek aşkın varlığına inanmayan bir kadınla (Deschanel), ona aşık olan genç adamın (Gordon-Levitt) sıradışı, romantik ve komik hikayesi.

Not:Seni Seviyorum
İlk bakışta göründüğü gibi aynı aşk hikayesini farklı şekillerde defalarca anlatan alışıldık romantik komedilerden değil. "Not: Seni Seviyorum," uzun zamandır vizyona giren en başarılı romantik film.


Filmin özeti
Holly Kennedy (Hilary Swank) güzel, zeki bir kadındır ve hayatının aşkıyla evlidir; tutkulu, esprili ve tez canlı İrlandalı Gerry (Gerard Butler). Gerry amansız bir hastalık yüzünden öldüğünde, Holly'nin de hayatı kararır. Ona yardım edebilecek tek kişi, artık yanında değildir. Kimse Holly'yi Gerry kadar iyi tanımamaktadır. Neyse ki Gerry her şeyi önceden planlamıştır.
Gerry ölmeden once, Holly'ye sadece çektiği acıda değil, kendini yeniden keşfetmesinde de rehberlik edecek bir dizi mektup yazmıştır. İlk mesaj Holly'nin 30. yaş gününde, bir pasta ve Holly'nin şaşırıp kalmasına neden olan bir bant kaydı şeklinde gelir. Kayıtta Gerry eşine dışarı çıkıp "kendisinin kutlamasını" istemektedir. Bunu izleyen haftalar ve aylarda, Gerry'nin yazdığı başka mektuplar, şaşırtıcı yöntemlerle gelir. Holly'yi yeni maceralara yollayan mektupların her biri aynı imzayla bitmektedir:


Romeo ve Juliet
Nefrete karşı bir aşk hikayesini anlatan Romeo ve Juliet, Leonardo DiCaprio ve Claire Danes başrolde oynadığı muhteşem bir aşk filmi

Filmin özeti
William Shakespeare'ın trajik aşk destanı Romeo ve Juliet'in, Avustralyalı dahi yönetmen Baz Luhrman tarafından sinemaya uyarlanan bu modern versiyonunda kılıçların yerini, kılıç isimleri taşıyan silahlar alıyor.Günümüz Florida'sında geçen filmde Romeo (Leonardo DiCaprio) ve Juliet (Claire Danes), kentin iki düşman ailesinin çocuklarıdır. Trajik bir rastlantı sonucu iki genç birbirlerine aşık olurlar ve ailelerin savaşının ortasında bir kaçış bulmaya çalışırlar.

Cesaretin Varmı Aşka
2004 yapımı bu film ''gelmiş geçmiş en iyi aşk filmleri'' kategorisinde yer alıyor


Filmin özeti
Annesi kanser ve ölmek üzere olan Julien ve göçmenliğin zorluğu ile başa çıkmaya çalışan Sophie arasında özel bir bağ vardır. Bu bağ oynadıkları cesaret oyunu sayesinde güçlenmektedir. Oyun icabı her biri sırasıyla, diğerine cesaret gerektiren, sınava sütyenle gitmek, okulun en sert çocuğunu tokatlamak gibi, zorlu görevler vermektedir. Zamanla hayatın zorlukları da bu oyunun bir parçası haline gelmektedir. Bu oyun iki arkadaş arasında büyük bir aşkı alevlendirirken aynı şekilde birbirlerine kavuşmalarınada engel olmaktadır.

Aşk Tesadüfleri Sever

Mehmet Günsür ve Belçim Bilgin Erdoğan'ın oynadığı 'Aşk Tesadüfleri Sever", çocukluk ve ilk gençlik yılları boyunca yolları Ankara'da kesişen ve sonra İstanbul'da tanışan Özgür ve Deniz'in hikayesini anlatıyor. Engellerle dolu aşkın öyküsü Türkiye'nin 70'li, 80'li ve 90'lı yıllarını ziyaret ederek, o yılların artık unutulmaya yüz tutmuş popüler kültür öğelerinden, müziklerinden, yaşam biçimlerinden ve alışkanlıklarından besleniyor. Filmin bir diğer özelliği de pek çok gerçek hikayeden derlenmiş olması. Filmi izlerken bir paket mendili yanınıza almayı unutmayın.

Başka Dilde Aşk

Mert Fırat, Saadet Işıl Aksoy ve Lale Mansur'un başrollerini paylaştığı film hikayesiyle bir adım öne çıkıyor. İşitme engelli Onur ile caârı merkezinde çalışan Zeynep'in aşkını anlatan film, aşkın hiçbir engel taşımayacağını şiirsel bir dille seyirciyle buluşturuyor. 'Konuşmadan anlaşmak mümkün müdür?' sorusuna cevap arayan "Başka Dilde Aşk' ötekileştirmenin her türlüsüne karşı dururken bir yandan insanın içini burkuyor, acıtıyor, güldürüyor, umutlandırıyor..

Ya Sonra

Özcan Deniz'i yaptığı film'den Deniz Çakır'ı da güzelliğinden ötürü takdir ettiğimiz bir film. Üstelik çok duygusal... Evliliklerinin 7. yılını bitiren Adem ve Didem çiftinin ilişkileri eski heyecanını kaybetmeye başlamıştır. Sonu kötü biten bir kaç ticari girişimin ardından eski mesleği veterinerliğe geri dönen Adem, hayatın rutin akışında eşine daha az vakit ayırır olmuş ve yavaş yavaş eşinden uzaklaşmaya başlamıştır. Aşkı için her şeyi göze alan Didem ise Adem'in bu tavırları nedeniyle mutsuzdur. İşte bu sırada belki de hayatı boyunca aradığı adam karşına çıkmıştır...