Abone Ol

Servisi kaçıran çocuğa anneden kan donduran işkence!

Esenyurt'ta 32 yaşındaki elektrik elektronik mühendisi kadın, okul servisini kaçıran 9 yaşındaki oğlunun ellerini kollarını ve belini çamaşır ipiyle bağladı.

Servisi kaçıran çocuğa anneden işkence!

İstanbul Esenyurt'ta ilköğretim öğrencisi 9 yaşındaki çocuk, servisi kaçırınca annesi tarafından işkenceye maruz kaldı. Elektrik Elektronik Mühendisi olan 32 yaşındaki Ebru Memiş, servisi kaçırdığı için okula da gitmek istemeyen çocuğunun, çamaşır ipiyle ellerini, kollarını ve belini bağladıktan sonra ipin diğer ucunu da aracına bağladı.

'Ne var bunda, babam da bana yapıyordu'
Daha sonra aracını hareket ettiren Memiş'e çevreden gelen ve aracı durduran vatandaşlar tepki gösterdi. Memiş ise, “Babamda bunu bana yapıyordu. Size ne" diyerek kendisini engellemeye çalışan vatandaşlara tepki gösterdi.

Mahkemede serbest bırakıldı
Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Memiş, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Küçük çocuk ise babaya teslim edildi.

'Fiziksel istismar yaşam sevincini öldürür'
Çocuk Akıl Sağlığı ve Rehberliği Derneği Başkanı Prof Dr. Behiye Alyanak, görüntülerde fiziksel istismarın söz konusu olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Çocuğun fiziksel istismarı konusu çocuk ruh sağlığını olumsuz etkiler. Bu görüntülerde de fiziksel istismar söz konusu. Dayak, bu tür cezalar gibi durumlar çocuğun öz benlik saygısını bozar, kendisine güvensizleştirir, diğer yetişkin ve ebeveynlerine karşı güvensiz hale getirir, çocuğun yaşam sevgisini öldürür. Çocuğun bir çiçeğin tomurcuğu gibi özen ve ilgiyle beslenmesi gerekirken; çocuğun aşağılanarak, şiddet gösterilerek ruhunun ezilmemesi gerekir. İstismara uğrayan çocuğun aklı fikri gelişmez. Fiziksel istismara uğrayan çocuklarda baskılanmış kimlik yapısı ortaya çıkar. Çocuk ya çekingen olur ya da aykırı davranışlarda bulunur. Bunların her ikisi de sağlıklı gelişimi bozar."

İŞTE O GÖRÜNTÜLER