Abone Ol

Serpil Yılmaz iddiasının arkasında: Doğa Koleji'ne kayyum atandı, operasyonda İTÜ yok

Medyafaresi.com özel haber- Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz bugünkü yazısında İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) Doğa Koleji'ni satın almaktan vazgeçtiğini yazdı ortalık karıştı. Ardından açıklamalar yapılsa da Serpil Yılmaz haberinin arkasında durdu.

Doğa Koleji'ne kayyum atandı, operasyonda İTÜ yok

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, “İTÜ, Doğa Koleji’ni almaktan vazgeçti” başlıklı yazısında “İTÜ bünyesinde çözülmeye çalışılan Doğa Koleji sorunu arap saçına döndü. Yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda bu sorunu çözmek için 400 milyon dolar gerektiği ve bu kredinin geri dönmesinin olanaksızlığı dolayısıyla İTÜ'nün teklifi reddettiği ileri sürülüyor” ifadelerini kullandı.

Serpil Yılmaz iddiasının arkasında: Doğa Koleji'ne kayyum atandı, operasyonda İTÜ yok - Resim: 1Son dakika: Doğa Koleji’nde devir gerçekleşti

DEVİR GERÇEKLEŞTİ HABERİ

Bu yazıdan sonra ortalık karıştı. İstanbul Ticaret Odası'nın kayıtlarına göre, Doğa Koleji markasının sahibi olan Asist Öğretim Kurumları Anonim Şirketinde devir işleminin dün gerçekleştiği açıklandı.

İnşaat şirketi sahibi Saçaklıoğlu ailesi şirketin yönetiminden ayrılırken, şirketin yönetimine tek bir isim girdi.

Aynı zamanda İTÜ Geliştirme Vakfı Başkanı olan Serhat Özeren Asist Öğretim Kurumları'nın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Serpil Yılmaz iddiasının arkasında: Doğa Koleji'ne kayyum atandı, operasyonda İTÜ yok - Resim: 2

Serpil Yılmaz iddiasının arkasında: Doğa Koleji'ne kayyum atandı, operasyonda İTÜ yok - Resim: 3Sözcü yazarı Serpil Yılmaz: İTÜ, Doğa Koleji’ni almaktan vazgeçti

SERPİL YILMAZ:  DOĞA KOLEJİ'NE KAYYUM ATANDI, İTÜ YOK!

Devir gerçekleşti haberlerinin ardından Sözcü yazarı Serpil Yılmaz, twitter hesabından flaş açıklamalarda bulundu.

Serpil Yılmaz, "Tekrar ediyorum!!! DİKKAT!!! Doğa Koleji’ne kayyum atandı. İtü yok! Münferiden demek kurumu temsil etmiyor demek. Ne dediysem O!!!" ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşımlar:

"İTÜ Geliştirme Vakfı okullarının bağlı olduğu Kültür A.Ş Başkanı Serhat Özeren bu görevinden istifa ediyor. Doğa Koleji’ne Kayyum olarak atanıyor. İtü ile Doğa Koleji’nin ilgisi kalmadı."

"Tekrar ediyorum!!! DİKKAT!!! Doğa Koleji’ne kayyum atandı. İtü yok! Münferiden demek kurumu temsil etmiyor demek. Ne dediysem O!!!"

"SON Sözüm! İTO kayıtı ekte... Doğa Koleji’ne Serhat Özeren kayyum olarak atandı. Şirket İtü’ye devredilmedi. Devlet teslim aldı. Şimdi müjde beklemeliyiz. 5 aydır ödenmeyen maaşlar ödensin. Ne yazdıysam odur gerçekleşen..."

"Hadi eksik kalmasın, şunu da açayım: Doğa Koleji müteahhit patron Saçaklıoğlu’ndan alındı!"

Serpil Yılmaz iddiasının arkasında: Doğa Koleji'ne kayyum atandı, operasyonda İTÜ yok - Resim: 4

Serpil Yılmaz iddiasının arkasında: Doğa Koleji'ne kayyum atandı, operasyonda İTÜ yok - Resim: 5

Serpil Yılmaz iddiasının arkasında: Doğa Koleji'ne kayyum atandı, operasyonda İTÜ yok - Resim: 6

Serpil Yılmaz iddiasının arkasında: Doğa Koleji'ne kayyum atandı, operasyonda İTÜ yok - Resim: 7

Medyafaresi.com