Abone Ol

Serhat Uçak: Halk TV'de günler öncesinden davet ettiğimiz konuklar değiştirilip yerine partili isiml

Yakın zamanda Halk TV'den ayrılan gazeteci Serhat Uçak, CHP'nin kanalla sözleşmesini feshetmesinin ardından çıkan tartışma üzerine, "Meğer partiyle anlaşma varmış. Seyirci bu yayınların “reklam” olduğunu bilmeliydi" dedi.

Serhat Uçak: Halk TV'de günler öncesinden davet ettiğimiz konuklar değiştirilip yerine partili isiml

CHP ile Halk TV arasındaki "anlaşma" tartışmasında sular durulmuyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP ile Halk TV arasında yapılan anlaşmanın, tek taraflı fesih edilerek sonlandırıldığını duyurmuştu.

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Bengü Şap Babaeker ise Erdem'in açıklamasına tepki göstererek, "Bu öyle bir açıklama ki, sanki Halk TV'nin bütün yayınlarını CHP sponsor olmuş gibi, arada böyle tuhaf bir ilişki varmış gibi" demişti. Babaeker, Halk TV adına Erdem'e anlaşmanın miktarını açıklamasını istemişti. Erdem ise, "Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal kararları kişiselleştirilmemelidir" yanıtını vermişti.

Son olarak Halk TV, Serhan Asker'in sunduğu "Görkemli Hatıralar" isimli programının çekiminin Erdem’in talimatıyla engellenmeye çalışıldığını iddia etmişti.

"Konuklar yayına kısa süre kala değiştirilip, yerine partili isimler geliyordu"
Yakın zamanda Halk TV'den ayrılan gazeteci Serhat Uçak ise CHP ile kanal arasındaki tartışmayı değerlendirdi. Uçak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ortaya çıkan anlaşmanın perde arkasındakileri söyleyerek, şöyle dedi:

"HalkTV'de çalışırken, günler öncesinden davet edip sözleştiğimiz konuklar yayına kısa süre kala değiştirilip, yerine partili isimler geliyordu. Meğer partiyle anlaşma varmış. Bundan yayıncı olarak benim haberim yoktu. Öncelikle seyirci bu yayınların 'reklam' olduğunu bilmeliydi."