Abone Ol

"Senin önünü kesen kesmiş!" Şenses Morgül'ü nasıl morarttı?

Star'da yayınlanan Aramızda kalmasın programında Adnan Şenses ve Yılmaz Morgül arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

"Senin önünü kesen kesmiş!" Şenses Morgül'ü nasıl morarttı?

İŞTE TARTIŞMANIN TAM METNİ

·         yılmaz sanat dünyasından kime kızgınsın?
Kızgın değilde kırgınlık.benim üzerinde durduğum en önemli gerçek tsm de olmayan Hiçbir zamanda olmamış olan birlik ve beraberlik olgusu.
·         birliğe karşı çıkanmı vardı?
Hiçbir zaman solistler ve assolistler arasında birlik olmamış.ben size soruyorum milyonlarca izleyicimizde bizi dinliyorlar şu anda tsmye gönülden bağlı insanlarda mutlaka bizi izliyorlar size şunu sormak istiyorum medya mensupları olarak görev süreniz boyunca bir birlik beraberlik olduğunu tsmyi daha büyük kitlelere ulaştırabilmek için bir tsmyi daha popüler hala getirebilmek için hangi santçılar bir araya gelerek bir düet albüm yaptılar bu güne kadar.
·         pop müziğindede yok?
Var sezen aksu başta olmak üzere yepyeni seslere imkan sağlıyor. Birsürü değerli arkadaşımız bir araya gelip düet albümler yapıyorlar.en yakın gerçeğini söyleyelim sevgili rafet el roman yusuf güney beyefendiye albüm yaptı düet yaptı.allah şifa versin kendisini çok seviyorum üstadımız müzeyyen senar hanımefendi yıllar önce ajda pekkanlar nükhet durular fatih erkoçlarla pop müzik sanatçılarıyla düetler gerçekleştirdi.ben isterdimki o albümü türk sanat müziğinin yaşayan efsanleri ve genç jenerasyonunun yeni yetişen solistleriyle yapılsınki tsmye ilgi daha fazla olsun.ben bunları kendi adıma söylemiyorum türkyenin dört bir yanında musiki cemiyeti yararına verdiğim konserlerde oradaki hocalarımız adına söylüyorum.
·         97 yılında assolist olarak hayatımıza girdin?
Lunapark gazinosunda solist olduğumda ebru gündeşle birlikte dönüşümlü assolistlik çok büyük bir kadro alt kadromdaki isimlerden biride tabiki alt kadro olarak saymıyoruz ama o hepimizin üstünde çok büyük bir üstad ibrahim tatlıses'te vardı.
·         yüksek bir başlangıçtan sonra ekranlarda hep ağlarken gördük?
Bir kere dobra dobrada ağladım. Gözyaşlarıma engel olmaadım.nedeni ahmet özhan beyefendiydi.çünkü sizde kendinize örenk aldığınız bir ismin sizin gönlünüzü kırıcı bir isim kullandığını
·         herkese kızgınsın onlar yol aldı sen alamadığını düşündüğün içinmi öfkelisin?
Yo hayır söz konusu olan türk musikisi.hanım efendi o 4 sene önceki bir programdı. Söz konusu musikiydi.sizin yolunuzu kimler engelliyor dedi.
·         seni neden engellesinler ?
Ben zaten önemsiz dmeiyorum. Hepsi örenk aldığım isimler.ben bir klasik türk musikisi albümü çıkamrışım siz tv ye çıkyorsunuz diyorsunuzki yılmaz morgül kim ya?adnan şenses beyefendi dedi.bu albüm satmıyor dedi.daha albümüm bir gün önce çıkmış.türk musikisine hizmet ediyorum ben.canlı yayına bağlanıp söyledi.özlem yıldızın programına bağlandı.yılmaz morgül kimdir tanımıyorum nasıl bir sesi var bilmiyorum.sesi varmı acaba dedi.nasıl bir rengi var dedi ya. Bakın 1996 yılında korhan sarıtaşın prodüktörlüğünü üstlendiği marş müziğin sanatçılarından biridir adnan şenses elveda istanbulu türkiye dinlemeden daha o şirkette ilk dinleyen insandır.Adnan şenses'in ben bütün albüm tanıtımlarında yer almış bir sanatçıyım.adnan şensesin evine kadar ebru gündeşle gitmiş bir insanım.benim bu güne kadar büyüklerime karşı asla bir saygısızlığım olmamıştır.
pınar: o zaman bende o şirketin sanatçısıydım bende hatırlıyorum hepimiz birbiirimize çok destk verirdik.albüm tanıtımlarına giderdik.bazı özel çekimlerinde bir arada olurduk.

Yılmaz: tanımıyorum dedi ya ne sesi dedi. Aynı şirketteyiz.öyle bri sesmi var demesi için intaar etmesi lazım insanların.hayır tanımıyorum dedi.bu komedi biliyormusunuz.bu kıskançlıktır.ama türk musikisinde hep kıskançlık avrdır.bütün hocalar bizi izliyorlar herkes telefonla tek tek bağlansın.gerçekleri söylesin.
·         herkesmi seni kıskanıyor yılmaz?
Ben bu sözünü ettiğim isimlerden bahsediyorum.benim makyaj odasında kapımı açıpta allahın selamını esirgeyip suratıma kapıyı kapatmak inançlı bir insana yakışmadı.ben yine çok ünlü bir ressamın yine pera palasta sergisini gezerken yanına gittiğim halde yolunu çevirdi benden.emel sayınla rumeli hisarında konser verirken.emel sayın gelip benim elimi tutup Hoş geldin demek istedi emel sayın'ın elini alıp öteki tarafa itti.hıcal uluç'A hoşgeldiniz dedi. Söz konusu olan tsm dir musikidede birlik beraberlik yoktur.ama bizim genç jenerasyonda birlik beraberlik vardır.
·         herkes seni kıskanıyormu engellemeyemi çalışıyor?
Kıskançlık çok var tsmde çok büyük kıskançlıklar var.trt istanbul radyosuna gidip mikrofon uzatsanız sevgili ahmet özhan'ın o gençlerin yolunu döndürmek için neler yaptığını duyucaksınız. Bakın ben burda yılmaz morgül olarak konuşmuyorum sadece yüzlerce genç tsm solistleri adına tsmnin en iyi yerlere gelmesi adına konuşuyorum.evet çok kıskançlar çünkü musikide kıskançlık hat safhadadır.çıktığım gündne beri benim yolumu kesmeye çalıştılar.bırakın allahın selamını vermeyi
pınar : assolistlik bizim bilmediğimiz bir şey.pop müzik dünyasında olmayan Bir şey var tsm camiasında
yılmaz: pınarcım eğitimin yoksa allah vergisi bi hançeren yoksa zaten türk musikisi okuyamassın.ben okuduğum için eğitimimi sesimi bildikleri için yıllardır benden rahatsız oldular.
·         ahmet özhan tanımıyoru istemiyorum dedi?
Sizin örnek aldığınız şarkılarıya büyüdüğünüz insan ve aynı tsm camiasını paylaştığınız bir insan bakın nasıl hakaret ediyor size.şimdi benim size sevgim kalabilirmi saygım kalabilirmi?hepinizie soruyorum ahmet özhan'ın bu güne kadar yetiştirdiği bi insan varmı?
-saygısız bir açıklaması yok özhanın?
Siz bilmezsiniz assolistler arasındaki konuşmaları özellikle mahsus böyle söylerlerki aşağılamaktır bu.yargılamaktır bu . Bu dünyayı bilmezsiniz.
·         adnan şenses'te her yıl polemik çıkartıyor dedi?
Benim ihtiyacım yokki polemik çıkarmaya.ben devrimciyim tsm bu güne kadar söylenmeyen herşeyi açıklıyorum.çünkü yeni arkadaşlarımın yetişmesini istiyorum.yeni solistler niye gelmiyor.hep bunlar önlerini kapadıkları için gelmiyor.
pınar: dost olarak sana naçizane kendi fikrimi söylemek istiyorum.madem assolistlik tartışılıyor yıllardır diyorsunki benden sonra bir assolist çıkmadı diyorlar demekki seninde artık farklı bir misyon edinmen lazım.yani bu işi negatif yönüyle şikayet etmektense ben ne yapabilirim.ben türk sanat müziği için pozitife bu işi nasıl çevirebilirim.çünkü bak adnan abi bağlanmıyorum diyor sevgli ahmet özhan bağlanmıyorum diyor seninle konuşmuyorlar ama sen hala konuşuyorsun.ben sen çok iyi tanıdığım için sen artık o pozitif tarafını göstermelsin halkımıza.
Yılmaz: ama ben uğradığım haksızlıkları dile getiriyorum benim polemiklerle işim yok 12 yılda yapmış olduğum 8 albümüm var milyonlarca satan albüm çalışmaları . Neden bu halk bana 12 yılda 170 tane en iyi halk müzüiği sanarçısı ödülü verdi.
·         neden seninle konuşmak istemiyorlar?
Gerçekleri söylememden korkuyorlar.adnan şenses bypass ameliyatından sonra beni kimse aramıyor diye veryansın etti. Sevgili hocam dediki evladım bir ziyaret edelim.bende bütün basındaki arkadaşları topladım. Villasında ziyaret ettim.saygımızı göstermek istedim. Kendisi çıktı bir tv programında bu ziyaretimle ilgili sonra diyorsunuzki niye yılmaz mmorgül böyle?

Morali yerine gelsin büyük bir snaatkar diye basınla gittim.o moral bulsun diye ama çok mutlu oldu. Ben asla şhow yapmam ben sanatıma sesime güveniyorum.peki ziyaretin arkasından ne dedi biliyormusunuz? Sokaktan geçen her vatandaş gibi oda ordan geçerken uğradı geçmiş olsun dedi.ama ben Hiçbir zaman saygsızlık yapıyormuyum.lütfen herkes burda canlı yayında karşıma gelsin.kimse kimseyi sevmek zorunda değil.sen bir allahın kulunu sokakta görsem tanımam diye aşağılıyorsan o zaman yanlışlıklar sende var.beni yargılıladıkları içinmi teşekkür edeceğim beni aşağıladıkları için mi? Aslında bende yargılamıyorum ben gerçekleri konuşuyorum.madem aramızda kalmasın diye bir program yapıyorsunuz bende gerçeklerin altını çiziyorum.herkes bilsin bunları.
·         ahmet özhan neden sokakta görsem tanımam diyor?
Hocam söyledi bana çünkü kendisi bugüne kadar çalıştığı gazinolarda hep alt kadroda çalıştığı için ara solist olduğu için Hiçbir zaman assolist olmadığı için beni böyle hedef alıyorlar.bağlansınlar canlı yayında desinler yılmaz böyle saygısızlık yaptı. Ben çok beyazım türk halkı beni çok iyi tanıyor keşke burda onlar otursa konuşsak.
·         polemik yaratmayı seviyormusun?
Bakın benim herkes karşıma geçsin yılmaz morgül sen yalan konuşuyorsun ben bunların hepsini türk musikisi adına yapıyorum.ben genç solistler adına konuşuyorum onların acılarını dillendiriyorum. Onlarda bana hep diyor bizimde programlara çıkmamızı negelliyorlar bizim kadrolaşmamızı engelliyorlar.dışarıdan sanatçı modeli olduğumuz için programlara çıkmamızı istemiyor.bütün trtnin varını yoğunu kendi lehine yönlendiriyor.

Şu an Adnan bey hattımızda.merhaba adnan bey nasılsınız
iyi yayınlar efendim saygılar sunuyorum
·         teşekkür ederiz bizde size.neler söylemek istersiniz yılmaz morgül sizinle ilgili duygularını hezeyanlarını burada anlattı.siz nasıl yanıt vermek istersiniz.
Şimdi hanımefendi yılmaz morgüle her sene böyle bir kriz gelir.bu krizdede ya beni hedef alır ya ahmet özhanı alır ya muazzez abacıyı hedef alır efendim ya bülent ersoyu hedef alır her sene böyle bir krizle gündeme gelmek için böyle bir politika yapıyor.bir kere yılmaz morgülü ahmet özhan tanımıyor hakikaten tanımıyor.
·         Olabilir mi tanımıyor mu paslaşmak mı istemiyor?
Tanımıyor.tanıyacak yıllarda beraber olmadılar.soruyorum yılmaz morgülün yaşı kaç
·         pardon sesi biraz kısabilirmisiniz
sevgili adnan şenses siz beni şöhret olmadan önce de tanıdınız.
Sizden yanıt istemiyorum yılmaz morgül oturun orada dinlemeyi öğrenin.
Siz bana Bir şey söylermisiniz efendim bugüne kadar ben size bir kere saygısızlık yaptım mı
Şu an dinle.Benim Muhattabım ilk önce programı şuan sunan kişiler.
Peki özür dilerim buyrun.
Şimdi yılmaz morgül kaç yaşında
He demek istiyor ki ben onlarla aynı yılları paylaşmadım aynı gazino ortamında camiasında bulunmadım.
·         Evet adnan bey yılmaz 40 lı pardon 30lu yaşlarda
yılmaz morgül kaç yaşında
·         yılmaz kaç yaşındasın
30. 31'e gireceğim.
31 yaşına giriyor yani girdiği yaşta daha çok genç bir yaş bizim onun yaşının iki misli meslek hayatımız var otur çocuğum oturduğun yerde adam gibi konuş senin önünü kesen kimse yok.senin önüne arkana kimsenin ihtiyacı yok.önünü kesen kesmiş bu konuda biz saldırma bir.ikincisi bir kere ahmet özhanı diline almak için ilkönce bismillah de.adnan şensesi diline almak için bismillah de sen ne bir ahmet özhan olabildin ne bir adnan şenses olabildin ne de ibrahim tatlıses oldun.olamadın.sen hala oturduğun yerdesın başka bir adım gitmeye gerek yok biz 16 yıldır radyoda ahmet özhan hala radyoda hala sanatını icra ediyor ahmet özhan gibi bir insan hiçbir zaman türk musikisinde yeri dolmayacak adnan şensesinde yeri dolmayacak ama çok yılmaz morgüller var o yüzden otur oturduğun yerde önünü keseceklere gitte senin senin önünü onlar kessin.tamam mı kendini bu kadar küçük düşürme ben saygılar sunuyorum efendım
·         bir saniye kapatmayın adnan bey
ayrıca pınarada çok teşekkür ediyorum sağolsun gerçek bir sanatçı olduğu için ağabeylerinin doğru taraflarını bildiği için konuşuyor.seni çok seviyorum pınar kendine iyi bak
bende aynen
·         adnan bey kapatmayın Bir şey söylemek istiyorum ne olursunuz bu programda bu tatsızlığa son verelim çünkü bu böyle uzayıp gidecek yılmaz Bir şey söylemek istiyor gene saygıyla yaklaşıyor size
ya bana Bir şey söylemesin.hanımefendi ahmetin söylediği gibi bende yılmaz morgülle 5 defa karşılaşmışım onu tanısam ne olacak tanımasam ne olacak
·         ama saygıyla yaklaşıyor ve Bir şey söylemek istiyor sizde büyüksünüz
bu saygımı saygısızlık mı zırt pırt zırt pırt çıkıyor adnan şenses diyor.oğlum başka hedefin olsun sanatına ver kendini.birşeyler yapmaya çalış.senin karşında 52 yıllık sanatçı var bir diva var diva.sen bırak bizlerle uğraşmayı.yeni nesilleri senin gücün o kadar yetiyorsa sen kendin yetiştir bakayım gençleri.
·         Yılmaz bu tartışma bitsin sonuçta büyüğümüz
ayıptır ayıp ne ahmet için konuş ne adnan için konuş ne ibrahim için konuş ne de muazzez için konuş ne de bülent hanım için konuş.konuşma.ben buraya çıktım şimdi istasyonda iş yerimde seni seyrettiğim için bağlanma ihtiyacı hissettim hepinize teşekkür ediyorum iyi yayınlar diliyorum saygılar sunuyorum
·         adnan abicim bir saniye kapatmayın bir dakikanızı alacağız ondan sonra kapatırsınız hemen yılmaz söz sende birşeyler söyle adnan beye
ya bana bırakın Bir şey söylemesin
·         büyüklüğünü gösterin lütfen söz hakkı olsun
ben büyüklüğümü küçüklüğümü savunmuyorum arkadaşlarım için alehinde konuştuğu için konuşuyorum benim umrumda değil ben kaale almam
Hanımefendi söylermisiniz ben sanatları hakkındamı konuşuyorum
Bir bülent ersoy bir adnan şenses olamadı
Olmak istemiyorum zaten sizin gibi
Hiçbir yere gelemez sevgiler saygılar.
·         Peki
şimdi ben yılmaz morgülüm ne adnan şenses olmak istiyorum ne ahmet özhan olmak istiyorum ne de bülent ersoy.olmak ıstemıyorum ben yılmaz morgül olarak yola çıktım yılmaz morgül olmak istiyorum siz benim yola çıktığımda yanımda olan bir insandınız aynı şirketteydik elveda istanbulu ilk dinleyen sizsiniz bir.bütün albüm tanıtımlarınızda ben yer aldım iki.evinize bile ebru gündeşle geldim üç.her noktada sizle beraber oldum.hastalandığınızda geçmiş olsun ziyareti yapan ilk bendim yaptıktan sonra dediniz ki sokaktan geçen vatandaş nasıl beni ziyaret ettiyse o da onlardan biriydi dediniz beni kendi çerçevenizde aşağıladınız,yargıladınız.ben Türk halkının önünde size soruyorum beni konuşturmadınız size cevap vermemi istemediniz telefonu konuştunuz konuştunuz kapattınız ben soruyorum bugüne kadar size bir saygısızlık yaptım mı sanatınıza dil uzattım mı ben adnan şensesin sesine sanatına ahmet özhanın sesine sanatına ne dedim arkadaşlar programın başında benim örnek aldığım değil mi.dinlediğim insanlar dedim.ama benim hezeyanım türk musikisine destek vermemeleri ve bizler gibi insanların gönlünü kırmalarıdır.şimdi bakı yine aynı şeyi söylüyor tanımıyorum diyor.ahmette tanımazdı diyor.neden tanımak istemiyorsunuz neden rahatsız oluyorsunuz benden çünkü madem büyüksünüz tabi ki büyük sanatkarsınız sizleri yürekten alkışlıyorum peki neden türk sanat müziği klasikleri yaptığım zaman neden hemen televizyona çıkıpta bu albüm satmıyor dediniz beni rencide ettiniz neden türk sanat musikisini bu şekil tukaka yapmaya çalıştınız bende sizlere musiki adına cevap veriyorum sevgili adnan şenses beyefendi ben mari ye kafanı diye bir şarkı okumadım ben sallasana göbeğini diye bir şarkı okumadım
·         ama şimdi bu hakarettir.ama olmaz lütfen biz buna izin veremeyiz
yılmazcım bir dakika ama nolur ya bende bunun ortasında bulunmak ıstemıyorum son derece rahatsızlık duyuyorum ne olur artık bu didişmeyi kapatalım ya da ben zaten uçağıma yetişeceğim ben Müsaade isteyeyim ben huzursuz oluyorum
·         o zaman biz gerçekten sana teşekkür ediyorum
o zaman ben izninizle Müsaade istiyorum
·         peki tamam teşekkür ederiz.bir az sonramız var sonra devam edelim konuşmaya.
-yılmazcım yayında olmayan birine hakaret etmek küçümsemek bana göre yanlış
yayındaydı ya
-ayrıldı yayından yoksa sana da hakaret edemeyız kımseye hakaret edemeyiz.yok böyle bir hakkımız
sizin hakaret çizginiz nedir ben şarkılardan bahsediyorum kimseye saldırmıyoruz
-ama sen bir bilenmisin herkesin işiyle ilgili eleştri yapmak sana mı yani tek sana mı ait Bir şey bu sana mı düşüyor sen türk sana müziğinin bir bilenimisin
hanımefendi ben türk musikisi adına konuşuyorum benim kimsenin sanatına sesine bir saygısızlığım olmamıştır bugüne kadar burada zaten sanatı sesi konuşmuyoruz benim burada sizlere söylemek istediğim gönül kırgınlıklarıdır.ama çıkıpta gündeme gelmek için her sene beni ağzına alıyor beni diline doluyor gibi konuşmalar çok yanlış.benim albümüm mü çıktı
-hayır tabiki albüm çıkmadı ama
bakın hanımefendi ben size saygımdan kırık ayağımla gelmeyeyim dedim ama size saygımdan buraya geldim ben
-sağol teşekkür ederiz teşekkürler.ne kadar duygusal bir insan olduğunuda biliyoruz.
İşime de saygılı bir insanım ben
-evet işine de saygılısın türk sanat müziğine de saygılısın
evet
-bir sürü genç arkadaşlarında yetişmesini istiyorsun ama bu insanlar niye seni sevmiyor
hiç kimse kimseyi sevmek zorunda değil ben hepsini sevmeye devam ediyorum
-bunun için biraz da kendine bakmıyormusun yani neden hep bu insanlarla polemik yaşıyorsun
efendim?
-neden yani
polemik değil bunlar.hala bana bu şekilde davrandıkları için sema hanım hala
-ya sen ifade edemiyormusun yılmaz içinde bir takım acılar var demek ki ama bunları anlatırken başka şekilde söylüyorsun dikkat ettim dinlerken
bakın saygımı göstermek için yanlarına gidiyorum yolunu çeviriyorlar ne yapayım başka.
-gitme o zaman yanlarına falan sende onları görmezden gel
bundan sonra gitmeyeceğim efendim.ama ben bunları programın başında söyledim.kendi adıma konuşmuyorum bütün musikiye gönül verenler adına konuşuyorum o yeni yetişen genç arkadaşlarım adına konuşuyorum
-senin bir de şu yanın var çok merhametlisin
türk musikisinde en iyi noktalardan birisine gelmiş kabul ediyorum kendimi ama çokta yolun başındayım musiki olarak
-evet çok gençsin daha
hayır hayır çok yolun başındayım onların gözlemlediğinde.ama lutfen ben bugüne kadar umut akyürekten tutun ünlü ataere efendim,herkese ya hande yenere kadar çocuklar ya herkese yakınlık gösterdim herkese destek oldum
·         kendini yalnız hissediyormusun
hayır benim ailem var.çok güçlü bir ailem var benim yanımda.bana bu terbiyeyi ailem verdi.sana saygısızlık yapan seni ezmeye çalışan insanlara bile gül atacaksın elini öpeceksin dedi.ben bunu yapıyorum sema ama yine de yolunu çeviriyorlar kafasını çeviriyorlar ben o yüzden soruyorum hani sizler basın üstadları olarak sizde bunların içindesiniz benden ne istiyorlar ben bunu öğrenmek istiyorum ama bunun cevabını vermedi sadece ben konuşayım kapatayım muhattabım değil dedi.üzücü ama.
·         Yılmaz neyse bunu kapatalım istersen.yılmazcım sen gerçekten çok yufka yüreklisin yardımseversin istersen şöyle yüreğinden geçen bir şarkı mırıldansana bize
mesela diyorsunuz ya şimdi bir örnekte vereceğim size bakın klasik türk musikisi albümüm çıktığında beni ilk arayan kim biliyormusunuz işte gerçek sanatçı ona diyorum ben mustafa keser beyefendi dediki bu albüm benim yıllardır yapmak istediğim bir çalışmaydı seni buradan yüreğimden ciğerimden ayakta alkışlıyorum dedi.musikiye böyle bir hizmet verdiğin için işte mustafa keser farkı bir de öteki tarafta beni sürekli kıran beni sürekli aşağılayan insanlar.
·         Şimdi seni sevenlere buradan mırıldan bakalım o yüreğinden geçen o güzel sesinle içinden ne geliyorsa...........

·         şahane bir ses gerçekten muhteşem bir ses
yani yanlış anlaşılmak istemiyorum neden bu konular hakkında daha önce konuştuğun halde yeniden konuşuyorsun diyor özellikle sizler soruyorsunuz bana bir ikincisi de arkadaşlar yıllar geçse bile bu tutumlar bu davranışlar hala devam ediyor ben gidiyorum bir sergi mekanındada olsa bir konser mekanındada olsun saygımı en yüksek şekilde gösteriyorum.
-tamam onu sürekli sizler soruyorsunuz deme sende seviyorsun bu konuları açmayı bizde sormak zorunda kalıyoruz yani anladın mı
ama bende birşeylerin değişmediğinin altını çizmek istiyorum hani gösterdiğim saygıya karşılık saygı görmediğimi halen sevmediklerini söylemek istiyorum size neden onlar değişmiyor
-ama kimse kimseyi sevmek zorunda değil
şuradan bakarmısınız birinin daha yüksek yerlere gelmesi için gelişmesi için neden korumuyorsunuz yeni yetişenleri
·         o zaman sen buradan o isimlere başka bir çağrıda bulunsana de ki mesela en çok yardım konserlerine sen gidiyorsun bu konuda bir çağrı yap en çok ben gidiyorum de sizde gelin de
ya aramızda kalmasın diyorlar lütfen bütün vakıflara sesleniyorum siz bir takım isimlere telefon açtığınızda şu çocuklar için konser vermek istiyoruz şu isimlerle dediğiniz zaman sizden acaba 20.000$lar 30.000$lar isteyen sanatçılarıda acaba açıklarmısınız yılmaz morgül 12 yıldır 2000 üzerinde hiçbir ücret karşılığı olmayan Türkiye ve dünyanın her yerinde sizler için konserler verdi sözünü ettiğim sanatçılar içerisinde onlar var mı yok mu bunları sizler biliyorsunuz efendim peki ben neden bunları yapıyorumda onlar yapmıyorum neden benim misyonumda onların değil neden ben örnek olmaya çalışıyorum da onlar çalışmıyorlar
·         yılmazcım şimdi banu alkan hattımızdaymış banu hanım merhaba
o kadar güzel gözüküyorsunuz ki yılmaz için bağlandım canım benim ben bir kere yılmaz morgülü çok değerli türk sanat musikisini layığıyla okuyan ve muhteşem bir insan olarak görüyorum gerçekten çok zeki herşeyi görebilen ben yılmazcığıma şunu söylemek istiyorum hiç kimseyle hiçbir şekilde polemiğe girmeden o kadar güçlü bir sesi var ki onu anlamadıkları için o üzülüyor ve böyle gündeme getiriyor o kadar dev bir yerdesin ki yılmazcım bana inan o inanılmaz ince zekanla o bütün güzel görüşlerini dinledim sen çok mükemmel bir sanatçısın hiç kimseyle de polemiğe girme ben mükemmelim diye zaten kendini o ispat etmeye o kişilerle gerek yok senin zaten türk halkının gönlünde taht kurduğunu bilmeni istiyorum lütfen bebeğim o gözyaşlarını sil ben seni çok seviyorum türk halkının da seni çok sevdiğini biliyorum siz iyi ki varsınız maalesef bu ülkede bebeğim benim gerçek değerleri sanatçılar bazen görmüyor ama türk halkının gördüğüne ben inanıyorum lütfen çok gençsiniz gençliğinizin zirvesindesiniz ve bundan sonra inanılmaz yürümenizi istiyorum sizin bu kadar güçlü bir sesinizin olupta bu kadar ağlamanızı asla istemiyorum lütfen bebeğim benim ben sizinle röportajlar yapmıştım gazetecilik döneminizde bir köşe yazarıydınız oradaki zekanızı biliyorum oradaki görüşlerinizi biliyorum ama zaten siz sanat dünyası beni neden anlayamıyorları bıraktığınız an ne kadar mükemmel bir yerde olduğunuzu siz kendiniz farkedeceksiniz.türk halkı zaten biliyor bebeğim.
Çok teşekkür ediyorum gerçekten güzel kalbinize güzel gönlünüze göre bana bu iltifatları sıraladınız benim aslında bütün sanatçı büyüklerimdende beklediğim konuşma buydu.
·         -yılmazcım bende senin sesini çok seviyorum seni çok seviyorum yani gerçekten buna inan ama niye olmadığını burada beraber paylaşıyoruz.Banucum sana çok teşekkür ediyoruz saolasın.
Yani bir insana da boşuna afrodit demiyorlarmış demek ki.Bir insana da demek ki boşuna yaşayan efsane demiyorlarmış.Banu alkana da demek ki halk ona bu şekilde böyle layık görmüş.
·         Banu alkanın dediği çok güzel Bir şey var o satır arasında geçti ama yılmaz morgül sanatın tartışılmaz lütfen onun farkına var diyor.bu çok önemli yılmaz o sanatının sesinin farkına var diyor bencede asıl düşünülmesi gereken önemli konu bu
işte yüksel abicim ben diyorum ya bir baba evlat ilişkisi içerisinde olmak istiyorum o şekilde yaklaşıyorum benim allah aşkına hocam feriha tunceli canlı yayına bağlarmısınız madem ben o yıllara ait bir sanatçı modeli değilim o yıllarda hocam onlarla aynı yılları paylaştı hocam neler söyleyecek acaba.yüksel abicim ben her gazeteye geldiğimde nasıl geliyorum şarkılar söyleyerek geliyorum değil mi herkesi mutlu etmeye çalışıyorum ama bende büyüklerimden ya tamam çok iyi gidiyorsun seni tebrik ediyoruz bak sen ne güzel türk müziğine hizmet ediyorsun gidiyorsun bak cemiyet çalışmaları yapıyorsun yani bunu bekliyorum çok Bir şey değil ki.
·         Bu konularda konuşma biraz sakin kal
ben aramızda kalmasın programında şununda altını çizmek istiyorum banu alkan haklı bunlar benim ağzımdan saygı ölçüsü çerçevesi içerisinde bunların dışında bu isimlerin hiçbirisini duyamayacaksınız ama ben bunu burada bir kere daha söylüyorum yılmaz morgül olarak konuşmuyorum bir noktaya gelmek isteyen elinden tutulması gereken yeni sanatçı arkadaşlarım adına bunları konuşuyorum.
·         Ama burada verdiğin bu sözünü tut.birkaç gün sonra çıkıp yine bu isimlerden bahsetme
mesela bülent ersoyda ifade edip özür diledi milyonların önünde ne dedi sana sevgimi gösteremedim dedi lütfen sema hanım olay bu ama benim kimsenin sanatıyla ilgilendiğim Bir şey yok ki
·         bence sen susarsan böyle şeyler olmaz o yüzden başka şeyler konuşalım yetiyormu kazandığın maddi bakımdan ne durumdasın
·         evet bülent ersoyla barışmayı bir görelim mi
bülent ersoy barışma vtr
·         bülent hanımla barışırken bir sessizlik oldu? Noldu o anda?
Yok ben hocamın tepkisinden çekindim çünkü ben 11 yaşımdan beri friha tuncer'in yetiştirdiği öğrencilerden biriyim.benim annemin anne olarak emanet ettiği bir insandır.benim herşeyim diyebilirim hocam için.büyük klupte bülent ersoy hanımefendi ile bir dialog yaşanmıştır aralarında kötü bir dialog o günden sonra bana dediki ben senin bülent ersoyla görüşmeni istemiyorum dedi. Bu yüzden bir tereddütüm vardı.
·         görüşüyormusunuz bülent ersoyla?
Sadece görüştüğümüz yerde sevgimi saygımı gösteriyorum.
·         seninde çenen durmuyor. Bi kaç gün sonra bir programa çıktın yine orda bişeyler söyledin?
Ben bülent hanım sesimi kıstırdı diye bişey demem ses tesisatının başındaki adam yaptı.tamamen sesimi kıstı ben mikrofonsuz okudum.
·         parayı nerden kazanıyorsun?
Ben küçük şeylerle mutlu olmayı becerebilen bir insanım doğduğum yeri biliyorum geldiğim noktayı bilyorum.halen kirada oturuyorum herhangi bir aracım yok.bunlar benim misyonum. Program boyunc aisimler değilde 123 yıl boyunca üstlendiğim misyonum konuşulmalıydı.
·         Hiçbir yaşam garantin yokmu?
Tek garantim dinleyicilerim. Beni dinledikleri sürece küçükte olsa miktarlar. Günayda çalışıyorum yine günayda çalışıcam bu sezon sahibine diyorumki vahit bey çok küçük fiatlar alalım bende çok küçük fiatlarla çalışıyım.
·         herkes sana köstek olmadı destek olanlarda var?
İbrahim tatlıses. Sahne kıyafetlerimden tutun eğitim masraflarına kadar herşeyi karşıladı. Yani ibrahim tatlıses için bugün canını ver böbreğini ver bütün organlarını ver deseler hemen verebilecek güçte bir insanım.onu çok seviyorum allah onu başımızdan eksik etmesin.gerçek bir sanatçı.