Abone Ol

"Senaryo çalıntı değil, esinlenme bile yok!!!" Cem Yılmaz Hokkabaz'a bilirkişi raporu aldı!!!

Cem Yılmaz'ın Hokkabaz filmiyle ilgili mahkemeye yaptığı başvurunun ardından, bilirkişi incelemesi sona erdi. Bilirkişi raporuyla Hokkabaz filmiyle ilgili tartışmalar yeni bir boyut kazandı!

"Senaryo çalıntı değil, esinlenme bile yok!!!" Cem Yılmaz Hokkabaz'a...

İŞT BKM'NİN AÇIKLAMASI

Savaş Ay, bir süre önce Cem Yılmaz'ın "Hokkabaz" adlı senaryosunun kendisine ait "Şeytan Torbası" adlı senaryosundan çalındığını iddia etmişti. İddia üzerine Cem Yılmaz, İstanbul 1 No'lu  Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak "her iki senaryo üzerinde karşılaştırmalı bilirkişi incelemesi yapılması"nı talep etti. Mahkeme bu talebi onayladı ve Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tekin Memiş ile Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema TV Bölümü Öğretim Görevlisi H. Barış Pirhasan'ı bilirkişi tayin etti. Bilirkişilerin iki senaryo üzerinde yaptıkları inceleme sonucunda; Cem Yılmaz'a ait Hokkabaz senaryosu ile Savaş Ay'a ait Şeytan Torbası adlı  senaryonun birbirinden tamamen farklı olduğu tespit edildi.

Diğer yandan konuyla ilgiyle olarak, filmin yapım şirketi BKM Film adına,  Av. Oğuz Müftüoğlu tarafından Marmara Üniversitesi'ne de başvurulmuş, ayrıca bilimsel mütalâa alınmıştır. Gerek üniversite gerekse adli inceleme sonunda, her iki senaryo arasında fikir hırsızlığı bir yana esinlenme dahi bulunmadığı tespit edilmiştir.

Savaş Ay'ın günlerdir kamuoyunu meşgul eden iddialarının gerçek olmadığına dair Bilirkişi Raporu'nun tam metni ekte bilginize sunulmuştur.

Saygılarımızla
BKM FİLM