Abone Ol

Semih Çetin: Darbeciler ilk olarak sarı lacivert bir duvara tosladı!

CNN Türk'te 26 Temmuz akşamı yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk olan Emekli Tümamiral Semih Çetin, FETÖ yapılanması ve Fenerbahçe hakkında söylediği sözlerle gündeme damga vurdu.

Semih Çetin: Darbeciler ilk olarak sarı lacivert bir duvara tosladı!

Ahmet Hakan'ın sorusu üzerine 15 Temmuz'daki darbe girişimi hakkındaki görüşlerini anlatan Semih Çetin, "Direnenler diyorsunuz ya; tozu dumana katarak 'geliyorum' diye bağıra bağıra gelen Fethullahçı örgütlenmenin karşısına çıkan ilk grup kimdi? Sarı lacivert bir duvara toslamışlardır bunlar. Hakkını verelim. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe üyelerinin ve Fenerbahçe camiasının, doludizgin ilerleyen Fethullahçı örgütün tosladığı ilk duvar olduğunun altını çizmek lazım" diye konuştu.

TÜMAMİRAL SEMİH ÇETİN KİMDİR?

Balyoz Davası kapsamında tutuklanan, daha sonra suçsuz olduğu anlaşıldıktan sonra serbest bırakılan Semih Çetin, dava sürecinde ve Hasdal Cezaevi'nde yaşadıklarını 'Bir İhanetin Öyküsü - Hasdal'da Bir Amiral' adlı kitabında kaleme almıştı. Çetin, 18 Ağustos 2011'de mahkemede yaptığı savunmada, "Kendi ordusuna ve donanmasına komplo kuracak kadar alçalmış bir çetenin yarattığı bir ihanet sürecinden geçiyoruz. Kendi ülkemizde esir düştük" ifadesini kullanmıştı.

Semih Çetin'in Tarafsız Bölge'de yaptığı açıklamalar sosyal medyada günün konusu oldu. Twitter'da açılan 'sarılacivertduvar' hashtag'i saatlerce TT listesinde ilk sıralarda yer aldı.

Hürriyet