Abone Ol

Selvi Kılıçdaroğlu gazeteciliği neden bıraktı?

CHP'nin First Lady'sinin bilinmeyenleri: CHP'nın oy oranı, Gazeteciliği neden bıraktı, Muhakkak gideceği iki şehir..

Selvi Kılıçdaroğlu gazeteciliği neden bıraktı?

Selvi Kılıçdaroğlu Sözcü Gazetesi’ne konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mitingler için Türkiye’yi hiç durmadan karış karış gezerken, Sevim Kılıçdaroğlu da bazı illerde kendisine eşlik ediyor. Gayet sade giyinen Sevim Hanım, spor ayakkabıları, tişörtü ve makyajsız haliyle dikkat çekiyor. Eşi halkı selamlarken, o bir köşede oturmayı tercih ediyor. Davet edildiğinde ise itiraz etmiyor

Sevim Hanım, gecekondu mahallesinde geçen çocukluğundan söylem tartışmasına, kırgınlıklarını, umutlarını SÖZCÜ’ye anlattı.

İşte o röportaj:

"KEMALİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUM"

Bu dönemde gazetecilik yapmak ister miydiniz?

Gazetecilik eğitimimi yarıda bıraktım. Çok güzel bir meslek. Köşe başlarmda büyükler var ama asıl habercilik yapanlar muhabirler... Sizleri görünce mutlu oluyorum. Gündemi sıkı takip ediyorum. Kemal’i yakından takip ediyorum. Ailece öyleyiz zaten.

Olumsuz yazılar olduğunda ne düşünüyorsunuz?

Eleştiri olabilir. Yeter ki hakaret, yalan olmasın. Eleştirilmek güzel, eleştirilmemek kötüdür.

Sizi kıran yorum oldu mu?

Vallahi ’Bu da söylenir mi?’ dediğim çok şey var ama karalar bağladığım bir şey de yok.

Üslubuna karışıyor musunuz? Kritik yapıyor musunuz?

Her gün kritik yapmaya fırsatımız olmuyor açıkçası. Çok geç geliyor. Yorgun oluyor. Tabii zaman zaman da eleştirdiğim oluyor.

Mitinglerden hangilerine katılmak istiyorsunuz?

Diyarbakır ve Hakkari’yi mutlaka görmek istiyorum.

İlgiyi nasıl buluyorsunuz?

’Bizim Kemal’ diyor olmaları güzel bir şey. Genel başkanlığıyla birlikte bir heyecan oldu ve bu da onun yansıması. Bir umut, daha güzel şeyler olacak umudu.

TEK ARZUM AKP’NİN MECLİSE GELMEMESİ!

Sizce nasıl bir Meclis olur?

Tek arzum AKP’nin şu andaki çoğunlukla bile Meclis’e gelmemesi. CHP’nin oylan ise yüzde 30’un üzerinde çıkacaktır.

Kadınlara çağrınız var mı?

Kadınlara çok güveniyorum. Çalışıyorlar zaten, çok koşturuyorlar. Ben aynı şeyi yerel seçimlerde de gördüm. İnsanların çabasına hayran kalmıştım. Gençlerin de hiç görülmedik bir çabası var.

Tunceli’den beklentiniz ne?

Memleketimden iki milletvekili bekliyorum. Referandumda ilk sorduğum yer Tunceli olmuştu.

Cihaner’in aday gösterilmemesine tepkiniz doğru mu?

Çok şaşırdım. İnanmayacaksınız listeleri ben de basından öğrendim. Kemal hiçbir şey söylemedi. Ona ulaşamayan bana ulaştı, telefonlar yağdı. Çok büyük bir tepki oldu. Aday gösterilince sevindim.

HALK "KASET SİYASETİ"Nİ HİÇ HOŞ KARŞILAMAZ

Reklam filminde oynadınız. Heyecanlandınız mı?

Yok hiç heyecanlanmadım. İzleyemedim bir türlü birkaç gün gecikme ile izleyebildim. Samimi bir poz ama farkında bile olmadığım bir hareketti.

Diğer partilerin reklamları sizce taklit mi?

Geç başladılar. İster istemez insanın aklına öyle bir şey geliyor.

Bir kadın olarak ’kaset siyaseti’ hakkında ne diyorsunuz?

Bu işin içinde olanlar ve ailesini ilgilendiren konular bunlar. Güzel değil. Böyle bir şey hoş karşılanamaz. O kişileri sadece kendi aileleri eleştirebilir. Seçim meydanlarında kullanmak hoş değil.

Telefonda dinleniyorum endişesi taşıyor musunuz?

Hiç umursamıyorum. Dinleyen dinlesin, bir endişem yok. Sonuçta telefonda konuşmanın bir adabı vardır. Bunu biliyoruz. Kılıçdaroğlu çok yoruluyor... Ama yorulmadan da olmayacak. İnsanlar yüz yüze gelmek, dokunmak istiyor. Yıllardır CHP’nin yapmadığı da bu sanırım.

ÇOCUKLARIN BABALARINI GÖRMEDEN BÜYÜDÜ

Kapınıza geleni geri çevirmediğiniz doğru mu?

Eğer evde isem kapıma kadar gelmişse kimseyi geri çeviremiyorum.

Bu kalabalıktan sıkılmıyor musunuz?

Hayır. Ben insanları, onlarla sohbet etmeyi seviyorum. Her gün marketten alışverişini yapan bir insanım. Kemal Bey’in genel başkanlığı nedeniyle özgürlüğüm kısıtlanacak diye üzülmüştüm.

Sık görüşemiyorsunuz, oğlunuz yurt dışında...

Kemal, genel müdürken de pek görüşemezdik. En çok şikayet ettiğim konu da halen budur. Çocuklarım babalarım yeterince göremediler, beraber oturup yemek yiyemedik. O şekilde büyüdüler. O yüzden de kızgınım Kemal’e.

En sevdiği yemek?

Yemek seçen biri değil. Taze fasulye kavurmasını seviyor, sarımsaklı olduğu için her zaman yiyemiyor. Kuru fasulyeyi, içli köfteyi sever.

İsminiz Selvi mi Sevim mi?

Nüfus kaydımda ismim Selvi ama herkes Sevim olarak tanır. Anneme Selvi deseniz ’O da kim?’ der. Çocuklarım da bana Sevim der. Sadece resmi işlemlerde Selvi’yi kullanıyorum. Ama bana istediğiniz gibi seslenebilirsiniz.

VAROŞLARDAKİ YAŞAMI ÇOK İYİ BİLİYORUM

Gecekonduda yaşadınız mı hiç?

Varoşların, gecekondu semtlerinin hiç yabancısı değilim. Kalenin çevresinde, Samanpazarı’nda büyüdüm. İlkokulu orada okudum. Çevreyi de oradaki yaşantıyı da çok iyi bilirdim.

80’leri nasıl geçirdiniz?

12 Mart’tan sonra baskı dönemi oldu. 12 Eylül’e kadar geldik. Ağabeyim Hüseyin Özdağ o dönemde 5 yıl ceza aldı. Hacettepe yurdunu işgal etmişlerdi. O dönem öğrenciler daha güçlüydü. Ecevit affı ile kurtuldu. Deniz Gezmiş asıldığında lise sondaydım. Öğretmenler boykot yapmıştı. Güzel günlerdi.