Abone Ol

Selçuk Tepeli Tane Tane Anlattı: Dolar Kuru Erdoğan'ın Maaşını da Eritti

Dolar kurunda yaşanan rekorun ardından FOX Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli, dolar kurunun ekonomiye etkisini bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşıyla anlattı.

Selçuk Tepeli Tane Tane Anlattı: Dolar Kuru Erdoğan'ın Maaşını da Eritti

Merkez Bankasının Ekim PPK kararı sonrası 9 TL üstünde rekor kırmaya devam eden dolar kuru, bugün 9,80'i geçti.

Kurların yükselmesiyle asgari ücretlinin 341 dolarlık maaşı "289 dolara" kadar gerilerken, eriyen sadece asgari ücretli olmadı. Cumhurbaşkanı ve  AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 2021 yılında 88 bin TL olan maaşını 2022 yılında yüzde 14 zamla 100 bin TL'ye çıkartmıştı.

Fox TV sunucusu Selçuk Tepeli,  asgari ücretlinin maaşıyla anlatılan dolar kurunun ekonomiye etkisini bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşıyla anlattı. Selçuk Tepeli 2018 yılında 59 bin lira alan Erdoğan'ın 12 bin 967 bin dolar alabildiğini belirtti. Bugün gelinen noktada ise Erdoğan'ın dolardaki bu rakamla ancak 10 bin 400 lira alabildiğini vurguladı.

Tepeli, "Yani basit bir hesap ile Cumhurbaşkanının dolar bazında alım gücü 2 bin 500 dolar azaldı. Bu uygulanan politikalarla kendi çıkarını, kendi cebini koruyamayan bir insandan bu ülke için nasıl bir vizyon bekleyeceğiz bana birisi anlatsın." dedi.