Abone Ol

Selçuk Özdağ’dan Çavuşoğlu’na: Muhalefet partilerine yaptıklarınız bunun aynısı değil mi?

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Medyafaresi.com'un sorularını yanıtladı. Selçuk Özdağ’dan Rus medyasına tepki gösteren bakan Çavuşoğlu’na: İktidar partisi olarak muhalefet partilerine yaptıklarınız bunun aynısı değil mi?

Özdağ’dan Çavuşoğlu’na: Muhalefet partilerine yaptıklarınız bunun aynısı...

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve heyetini Kremlin Sarayı’nda yaklaşık iki dakika beklettiği görüntülere ilişkin "Rus medyasının yaptığı saygısızlıktır. Rus medyasının bunu magazin haline getirmesi doğru bir şey değil. En ufak bir görüş ayrılığında kara propaganda başlatıyorlar. Sonra ilişkiler iyileşince hepsini yiyip yutuyorlar. Çıkışta Putin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arabasına kadar uğurladı” dedi.

Hülya Karabağlı - Medyafaresi.com Özel Haber

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve heyetini Kremlin Sarayı’nda yaklaşık iki dakika beklettiği görüntülere ilişkin Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda yaptığı açıklamada, “Rus medyasının yaptığı saygısızlıktır. Rus medyasının bunu magazin haline getirmesi doğru bir şey değil” diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na, “Siz iktidardasınız, sizin muhalefet partilerine yaptıklarınız bunun aynısı değil mi” yanıtı verdi.

İstanbul seçimleri sürecinde yaşananlarla ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ana muhalefet partisi genel başkanına hitabına da dikkat çeken Özdağ, “Sayın Cumhurbaşkanının bir parti genel başkanı olarak bütün konuşmalarında Bay Kemal diye başlamasını nereye koyacağız.  Meral Akşener Hanıma yaptıklarını nereye koyacağız. Türkiye’de siz kendi insanınıza bunları yapıyorsunuz. Sizi destekleyen bir medyanız var bu medya gayeye ulaşmak için her şeyi mübah görüyor”  dedi.

Hakkında aylardır iftira ve yalanların sürdürüldüğü Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Ahmet Davutoğlu’nun cevap hakkını kullanmak için televizyonlara çıkarılmadığını da gündeme getiren Özdağ, “Siz ülkenizde kendi insanınıza bunu yaparsanız başka ülkelerin insanları da liderleri de bir şey yaptıklarında bağırmayacaksınız,  yüksek sesle konuşmayacaksınız” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyaretindeki bekletilme görüntülerine ilişkin açıklamalarda bulunan bakan Çavuşoğlu’na  göndermede bulunduğu  değerlendirmeler şöyle:

“Ruslar Türklere yaptı, Putin Erdoğan’a yaptı, Rus medyası Türkiye’ye karşı yaptı peki siz kime karşı yaptınız”

Rus medyasının yaptığı saygısızlıktır, bu saygısızlığa karşı hep beraber tepki gösterilim.  Ama siz iktidardasınız sizin muhalefet partilerine yaptıklarınız bunun aynısı değil mi?  31 Mart seçimlerinde demeçleriniz yaptığınız propagandalar,  reklamlar bunun aynısı değil miydi?  Ruslar Türklere yaptı, Putin Erdoğan’a yaptı, Rus medyası Türkiye’ye karşı yaptı peki siz kime karşı yaptınız.  İstanbul seçimlerinde yaptıklarına bir bakar mısınız? Konuşmalarınızı bir gözden geçirir misiniz?  Şimdi aynı şekilde Sayın Cumhurbaşkanının bir parti genel başkanı olarak bütün konuşmalarında Bay Kemal diye başlamasını nereye koyacağız. Meral Akşener Hanıma yaptıklarını nereye koyacağız.

“Davutoğlu hakkında aylardır sürdürülen yalan ve iftira”

Türkiye’de siz kendi insanınıza bunları yapıyorsunuz, sizi destekleyen bir medyanız var, bu medya gayeye ulaşmak için her şeyi mübah görüyor. Bu medya partileri rakip partileri yıpratmak adına her şeyi mübah görüyor. Aylardır Sayın Ahmet Davutoğlu hakkında her türlü cümleyi,  iftirayı yalın tezviratı yapıyorlar ama Davutoğlu’nu televizyonlara çıkarmıyorlar. Davutoğlu’nun parti başkanlık kurulundan ya da yönetim kurulundan bir kişiyi muhatap kabul edip bir cevap hakkı veriyoruz demiyorlar. Siz ülkenizde kendi insanınıza bunu yaparsanız başka ülkelerin insanları da liderleri de  daha farklı bir şey yaptıklarında bağırmayacaksınız,  yüksek sesle konuşmayacaksınız. Eğer bunları istemiyorsanız önce Türkiye’yi milli meselelerde bir ve bütün yapacaksınız.

“Putin demek ki dostunuz değil; dostum demeyeceksiniz”

Elbette,  Rus medyasının yaptıkları doğru değildir ama  peki Rus medyasının bu  yaptıklarına kim çanak tutmaktadır, hangi hatalar çanak tutmaktadır diye  sorarız . Düne kadar dostum dediğiniz Putin demek ki dostunuz değil,  sadece o Putin’dir, Rusya devlet başkanıdır. Dostum demeyeceksiniz, düşmanım da demeyeceksiniz, siz duygularınızı saklayacaksınız. Dış politikada ki hatalarla ilgili yüzlerce kitap yazılır, onlarca makale yazılır, yüzlerce demeçler verilebilir o nedenle yeniden dış politikalarını, içerdeki konuştukları dili, ekonomiyi, siyaset dilini bir gözden geçirmelerini tavsiye ederim.

Çavuşoğlu ne dedi?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çavuşoğlu, Rus medyasının "Putin Erdoğan'ı bekletti" haberleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

RUS MEDYASININ YAPTIĞI SAYGISIZLIKTIR

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyaretindeki bekletilme görüntülerine dair, "Rus medyasının yaptığı saygısızlıktır. Rus medyasının bunu magazin haline getirmesi doğru bir şey değil. En ufak bir görüş ayrılığında kara propaganda başlatıyorlar. Sonra ilişkiler iyileşince hepsini yiyip yutuyorlar. Çıkışta Putin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arabasına kadar uğurladı. Peskov "medyanın tutumu bizim tutumumuzu yansıtmıyor." dedi.