Abone Ol

Selçuk Özdağ: Sayın Kılıçdaroğlu da ceza alabilir, sıra Kılıçdaroğlu’ndadır

Medyafaresi.com Özel haber: Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, çok sayıda fezlekesi olan CHP Genel Başkanının durumuna dikkat çekerek, ve “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da ceza alabilir, sıra Kılıçdaroğlu’ndadır” dedi.

Selçuk Özdağ: Sayın Kılıçdaroğlu da ceza alabilir!

Hülya Karabağlı / Medyafaresi.com Özel haber

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, eski Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Meclis Genel Kurulu’nun dün protestolar eşliğinde yapılan oturumunda üç yasama üyesinin milletvekilliğinin düşürülmesinde vebalin 2016 yılında dokunulmazlıkların kaldırılması düzenlemesinde evet diyenlere ait olduğunu söyledi.

Geçmişte fezlekesi olanların kesinleşen yargı kararı nedeniyle milletvekilliklerinin düşürülebileceğine dikkat çeken Özdağ, çok sayıda fezlekesi olan CHP Genel Başkanının durumuna dikkat çekti ve “Sayın Kılıçdaroğlu da ceza alabilir, sıra Kılıçdaroğlu’ndadır” dedi.

Koalisyon hükümetinin muhalefete gözdağı vererek partilerde çatlama meydana gelmesini istediğini ifade eden Özdağ’ın medyafaresi.com’a  değerlendirmeleri  şöyle:

Türkiye polis devleti olur diye uyarmıştım

Bakın, bunun sorumlusu o gün kürsü dokunulmazlığı hariç tüm dokunulmazlıklar kaldırılsın diyenler bugün bu tablonun sorumlusudur. O zaman yapılan düzenleme sırasında ben muhalefete gittim ve  bunun yanlış olduğunu söyledim ve uyardım.

Hatta basına verdiğim demeçlerde dokunulmazlıklar kalkmamalıdır, Anayasaya ek bir madde konulması doğru değildir dedim. Dokunulmazlıklar devam etmelidir yoksa Türkiye polis devleti olur demiştim o gün. Zaten milletvekilliği bittiği anda varsa bir fezlekesi anında yargılanıyor.

O nedenle burada vebal o gün milletvekili dokunulmazlığına mevcut  fezlekesi olanların yargılanabileceğine ilişkin Anayasa değişikliğine destek verenlerdir. Sayın Kılıçdaroğlu da ceza alabilir, sıra Kılıçdaroğlu’ndadır. Anayasa değişikliğinde ek bir madde konuldu, geçmişe dayalı olanlar yargılanıyorlar şu anda.

Bunlardan hepsi Meclis’e indirilir ve vekillikleri düşürülür çünkü usul böyle. Sondadan bu yasa çıktıktan sonra olanlar yargılanmıyorlar milletvekilliği bittikten sonra yargılama başlayacak. Gözdağı verilerek çatlamalar meydana gelmesi isteniyor, korkutmak istiyorlar.”

Ben o zaman Ak Partiye de gittim milletvekili dokunulmazlığını kaldırmayın ek bir madde koymayın dedim. Bütün partilere giderek, bunun doğru olmadığını Türk demokrasisi ve parlamenter sistem için sakıncalı olduğunu söyledim.

Kılıçdaroğlu’nun yargılandığını ve ceza aldığını düşünün böyle bir ülke  demokrat bir ülke  olarak anılmaz dedim. Batı dünyası kredi vermez, yatırımlar gelmez ve yatırımlar da kaçar dedim. Gazeteciler tutuksuz yargılanmalı ve milletvekillerinin dokunulmazlığı  kalkmamalıdır”.