Abone Ol

Selçuk Özdağ: AKP ANAP gibi değil, düşerse porselen vazo gibi parçalanır

Medyafaresi.com özel haber- Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “AK Parti içinde Berat Albayrak, Süleyman Soylu yanlış hesap yapıyorlar. Erdoğan yaşadığı sürece AK Parti’nin Genel Başkanıdır, onun dışında kimse genel başkan olamaz'' dedi.

Selçuk Özdağ: AKP porselen vazo gibi parçalanır

Hülya Karabağlı / Medyafaresi.com Özel Haber

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, eski milletvekili Selçuk Özdağ, son anketlerde seçim barajı altı ve baraj sınırında olan MHP’nin tabanında bir dağılma olduğunu ve tabandan İYİ Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’ne doğru kayma olduğunu söyledi.

“Koronovirüs iyi yönetilseydi ve Hazine de biraz da olsaydı baskın seçime gideceklerdi” diyen Özdağ,  giderek ağırlaşan koşuların mevcut hükümeti 2021 yılı Mayıs ya da Kasım ayında bir erken seçime zorlayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçilme şansının olmadığını belirten ve parti içinde genel başkanlık kavgasına dikkat çeken Özdağ, “AK Parti içindeki kavgada Berat Albayrak ve Süleyman Soylu yanlış hesap yapıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan yaşadığı süreci AK Parti’nin genel başkanıdır, onun dışında hiç kimse genel başkan olamaz. AK Parti, Anavatan Partisi (ANAP) gibi de değildir.

Anavatan Partisi (ANAP) 20 katlı bir binadan düşen bakır güğümdü, eğrildi büküldü ve yaşadı yine de. Burası porselen vazodur,  kırılır ve paramparça olur insanlar orada yürürlerse ayakları kesilir” dedi.

MHP tabanı dağılıyor

Cumhurbaşkanlığı seçim barajının 50+1’den düşürülmesi oyununa milletin gelmeyeceğini anlatan Özdağ, MHP Genel Başkanı Semih Yalçın’ın,  Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin 2011 yılında yaptığı "Üç Hilal'in tek başına iktidarı artık bir zorunluluktur, ihtiyaçtır” konuşmasını yeniden paylaşmasının tabanı konsolide etmeye dönük bir taktik olduğunu belirterek, “Çünkü tabanları dağılıyor.

Neden dağılıyor;  bugün yapılan son anketlerde MHP barajın altında, sınırda görünüyor, bazı anketlerde yüzde 7-8 olarak da görünüyor. İkinci olarak oylar bir İyi Parti’ye Gelecek Partisi’ne geliyor, Deva Partisi’nde de varlar” değerlendirmesini yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, medyafaresi.com’a son siyasi gelişmeler, darbe  tartışmalarını değerlendirdi, AKP içindeki genel başkanlık kavgası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

MHP tabanı, İYİ Parti ve Gelecek Partisi’ne kayıyor

MHP Genel Başkanı Semih Yalçın’ın,  Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin 2011 yılında yaptığı "Üç Hilal'in tek başına iktidarı artık bir zorunluluktur, ihtiyaçtır” konuşmasını yeniden paylaşması tabanı konsolide etmeye dönük bir taktik. Çünkü tabanları dağılıyor. Neden dağılıyor;  bugün yapılan son anketlerde MHP barajın altında, sınırda görünüyor, bazı anketlerde yüzde 7-8 olarak da görünüyor. İkinci olarak oylar bir İyi Parti’ye Gelecek Partisi’ne geliyor, Deva Partisi’nde de varlar.

İkincisi de AK Partiye bir mesaj vermek biz olmadan siyaset yapamazsınız deniliyor. Daha çok alanlarını genişletmek ve alanlarının genişletilmesiyle tabanlarını memnun etmek böylece iktidar ortağıyız mesajı vermek. Bu darbe söylentileri de tamamen AK Parti’nin kendi tabanını konsolide etmeye dönük bir şey.

CHP’lilerin konuşmasından darbe iddiaları çıkmaz

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in konuşmalarının tümünden bir darbe iddiası çıkmaz. Konuşmasından sonra Özgür Özel’i aradım ve kendisine konuşmanızdan öyle bir şey çıkmaz dedim. Konuşmanızdan birileri buluttan nem kapmışsa bu onların sorunudur gereğini yapsınlar dedim kendisine.

Darbe iddialarıyla gerçekleri unutturmak istiyorlar

Zaten Sayın Cumhurbaşkanı koronivirüsten dolayı uzun zamandır Huber Köşk’ünde yaşıyor ama bütün kurumlar Ankara’da eğer bir darbe dedikodusu varsa, bu yönde bir duyumları varsa bütün istihbarat teşkilatı ellerinde, Emniyet ellerinde, Milli Savunma Bakanlığını kendisine bağladı bu nedenle gereğini yapsınlar o zaman.  Bu dedikodularda yine kamplaşmayı oluşturarak tabanlarını konsolide etmek istiyorlar.  Gerçekleri unutturmak istiyorlar.

Cumhur ittifakının iki tarafı da ekonomiyi konuşturmak istemiyorlar unutturmak istiyorlar,  zaten işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, hırsızlık konuşulmasın istiyorlar. Pandemi ile birlikte 900 bine yakın insanın ayakkabıcının, berberin, tiyatrocunun, sinemacının,  çiftçinin, sanayicinin yaşadığı sıkıntıları ne yapalım kardeşim bak biz gidersek darbe gelir gibi bir algıyla unutturmak istiyorlar, bir algı yönetimi görülüyor.

Bahçeli İYİ Parti’nin oy yükselişine kızgın

Şu anda oylarını yükselten iki parti var biri İYİ Parti ve Gelecek Partisi.  Bizim oylarımız sıfırdı anketlerde şimdi yüzde 4-5 ve bazı anketlerde 6 olarak da görülüyor Meral Akşener barajın üstünde  gözüküyor tüm bunları da  Devlet  Bahçeli görüyor kızgınlığı buradan geliyor.

“Baskın seçim yapacaklardı ama evdeki hesap çarşıya uymadı”

Türkiye’de bundan sonra ne yaparlarsa yapsınlar eğer koronovirüsü virüsü hafife almasalardı ve doğru yönetselerdi biraz da Hazine’de para olsaydı baskın seçim yapacaklardı bu Kasım ayında ama   baskın seçim yapacaklardı ama evdeki hesap  çarşıya uymayınca bundan vazgeçildi.

Türkiye’de ekonomi çok kötü, bu kamplaşmalarla bir yere gidilemeyecek, dış politika itibar sıfır bunu yürütemeyecekler seçim geciktikçe daha çok homurtular başlayacak halk daha da fakirleşecek sosyal  yara daha da açılacak, cezaevleri daha da dolacak ve erken seçime gidilecek. 2021 Mayıs en geç kasım ayında seçim olacak mahkumlar, mecburlar ve halk bunları ve ekonomi bunları o noktaya götürecek.

 AK Parti bir ANAP değil, porselen vazo

Bunlar hiç olmazsa 200 milletvekili üzerinde bir milletvekili çıkaralım en azından Anayasayı da değiştirmeyelim diye düşünüyor olabilirler, zaten AK Parti içinde de bir kavgada da Berat Albayrak Süleyman Soylu yanlış hesap yapıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan yaşadığı süreci AK Parti’nin gene başkanıdır.

Hiç kimse genel başkan olamaz.  AK Parti Anavatan Partisi (ANAP)  gibi de değildir.  Anavatan Partisi 20 katlı bir binadan düşen bakır güğümdür, eğrilir, bükülür ve ama yaşadı yine de. Burası porselen vazodur,  kırılır ve paramparça olur insanlar orada yürürlerse ayakları kesilir. Cumhurbaşkanlığı seçim barajı  için Anayasayı  değiştiremezler, kimse bu oyuna gelmez.

Medyafaresi.com