Abone Ol

Seks sırasında utanmak ölüm getiriyor

Fransız bilim insanlarının gerçekleştirdiği araştırma, seks sırasında ani kalp durmasına yakalanan erkeklerin ölüm riskinin, bu vakayı yaşayan diğer erkeklerden dört kat daha fazla olduğunu gösterdi

Seks sırasında utanmak ölüm getiriyor

Dr. Ardalan Sharidzadehgan ve Paris’teki Georges-Pombidou Avrupa Hastanesi’nden meslektaşlarının gerçekleştirdiği araştırmaya göre, seks sırasında ani kalp durması yaşayan erkekler, bu rahatsızlığa yakalanan diğer erkeklere kıyasla dört kat daha fazla ölüm riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Örneklemek gerekirse, spor, yürüyüş, bahçe işleri gibi işlerle uğraşırken ani kalp durması yaşayan erkeklerin yüzde 50’si hayatta kalırken, seks sırasında yaşayanlar için bu oran yalnızca yüzde 12'ye düşüyor.

Fakat bu farklılık zannedilebileceği gibi cinselliğin kendisinden değil, erkeklerin birlikte olduğu kadınların, böyle bir olayla karşılaştıklarında duydukları utanç nedeniyle çoğunlukla yardım çağırmakta geç kalmasından kaynaklanıyor. Kadınların yardım çağırmakta gecikmesinin bir başka nedeni olarak da ‘şok’ gösteriliyor.

Nitekim hastalara kalp masajı uygulanmasında geç kalındığında da, bu rahatsızlık çoğunlukla ölümle sonuçlanıyor.

‘KOCALARI ÇIPLAK, ONLAR ÇIPLAK…’

Dr. Sharidzadehgan bu durumu şöyle ifade ediyor: “Toplumsal bir utanç var. Şoka giriyorlar, ne yapacaklarını bilemiyorlar. Kocaları çıplak, onlar çıplak… Belki komşuları çağırmaktan bile korkuyorlar. Büyük, çok büyük bir utanç söz konusu. Ancak, nihayetinde kocanızı kurtarmanız gerekir.”

‘YA YARDIM ÇAĞIRIN YA KENDİNİZ KALP MASAJI YAPIN’

Araştırma kapsamında 3000 hastanın kaydı incelendi. Ani kalp durmasına yakalanan bu kişilerden 246’sının spor yaptığı, yaş ortalaması 53 olan 17 kişinin de seks yaptığı saptandı.

Sputnik'in aktardığına göre; seks yaparken rahatsızlanan 17 kişinin yarısının öldüğünü, ancak spor yaparken rahatsızlananların yalnızca yüzde 12’sinin öldüğünü söyleyen Dr. Sharidzadehgan, kadınlara eşlerinin ölmesini önlemek için yardım çağırmakta gecikmemeleri veya kendilerinin kalp masajı yapmaları yönünde tavsiyede bulundu.

Posta