Abone Ol

Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlanıyor

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan ve içerisinde Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu helikopter düşmüştü. Şehit olan 13 askerden önce 7'si için 23. Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Komutanlıkta yapılan törende, şehitlerin kısa öz geçmişleri okundu ve dualar edildi. Törenin ardından şehitlerimiz şu an helikopterle havalimanına götürülmek üzere omuzlarda taşındı.

7 şehidin naaşı Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'ndan iki ayrı uçakla, toprağa verilecekleri memleketlerine gönderildi.

ŞIRNAK’ın Uludere İlçesi’ne bağlı Şenoba Beldesi’nden havalandıktan kısa süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılarak düşen aralarında 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da bulunduğu 13 askerin şehit olduğu elim helikopter kazasının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Helikopterin yüksek gerilim hatlarına takıldıktan sonra 300 metre yükseklikten yere çakıldığı, çıkan yangında içerisinde bulunan mühimmatın da patladığı ifade edildi. Tümgeneral Aydın ve beraberindekilerin üs bölgelerini denetlemeye gittikleri, akşam Şenoba’da iftar açtıktan sonra birliğe dönüşe geçtikleri sırada kazanın meydana geldiği belirtildi.