Abone Ol

Şehit polis Yaşar Özlem'i, Sandıklı'da 10 bin kişi uğurladı

Vezneciler'deki bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru 28 yaşındaki Yaşar Özlem'in cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehit polis Yaşar Özlem'i 10 bin kişi uğurladı

İstanbul Vezneciler'de dün sabah düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru Yaşar Özlem'in cenazesi, dün akşam uçakla Afyonkarahisar'a, oradan da karayoluyla Sandıklı İlçesi'ne getirilerek, Devlet Hastanesi morguna konuldu. Şehidin annesi Kezban Koç ile birlikte oturduğu Fatih Mahallesi'ndeki ev, bu sabah taziye ziyaretine gelenlerin akınına uğradı. Komşuları ve ilçe halkı eve gelerek anne Kezban Koç'a taziyede bulundu. Şehidin evinin bulunduğu sokak ve iki katlı ev, Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şehit polis Yaşar Özlem'i, Sandıklı'da 10 bin kişi uğurladı - Resim: 1

BAKAN EROĞLU, ŞEHİT ANNESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Hastaneden alınan şehit Yaşar Özlem'in Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze namazı öncesinde helallik alınması için evine getirildi. Eşi Ahmet Özlem'in yaşamını yitirmesinin ardından ikinci evliliğini yapan şehidin annesi Kezban Koç, burada oğlunun cenazesinin bulunduğu tabuta son kez sarıldı. Diğer akrabaları da şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit polis Yaşar Özlem'i, Sandıklı'da 10 bin kişi uğurladı - Resim: 2

Şehidin cenazesi daha sonra tören için Sandıklı Ulu Cami'ye getirildi. Buradaki törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileriyle yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Şehit polis Yaşar Özlem'i, Sandıklı'da 10 bin kişi uğurladı - Resim: 3

Anne Kezban Koç'un yanına gelen Bakan Veysel Eroğlu başsağlığı dilerken, "Önemli, kutsal bir ayda vefat etti. Allah rahmet eylesin, her zaman yanınızdayız" dedi.

Şehit polis Yaşar Özlem'i, Sandıklı'da 10 bin kişi uğurladı - Resim: 4

Öğle vakti İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Yaşar Özlem'in cenazesi omuzlara alındı.

Şehit polis Yaşar Özlem'i, Sandıklı'da 10 bin kişi uğurladı - Resim: 5

'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı eşliğinde Ulu Cami'den çıkarılan şehidin cenazesi, omuzlarda Belediye Meydanı'na kadar taşındı. Daha sonra Sandıklı Şehir Mezarlığı'na getirilen Yaşar Özlem'in cenazesi, Şehitlik'te toprağa verildi.

Şehit polis Yaşar Özlem'i, Sandıklı'da 10 bin kişi uğurladı - Resim: 6

ANNESİNİ ALIP İSTANBUL'A GİTTİ
Şehidin babası Ahmet Özlem'in 1989 yılında trafik kazasında yaşamını yitirdiği, annesinin de daha sonra İsmail Koç ile evlendiği belirtildi.

Şehit polis Yaşar Özlem'i, Sandıklı'da 10 bin kişi uğurladı - Resim: 7

Rahatsızlığı nedeniyle yatalak durumda olan İsmail Koç'un da 2 yıl önce vefat etmesi sonrası şehit Yaşar Özlem'in annesi Kezban Koç ile birlikte Fatih Mahallesi'ndeki iki katlı evin üst katında oturduğu kaydedildi.

Şehit polis Yaşar Özlem'i, Sandıklı'da 10 bin kişi uğurladı - Resim: 8

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü'nü bitiren ve sonrasında polisliğe başvuran Yaşar Özlem'in geçen yıl göreve başladığı ve annesiyle birlikte Sandıklı'dan ayrılıp İstanbul'a yerleştiği belirtildi. Başka kardeşi bulunmayan Yaşar Özlem'in, bir süre önce nikahlandığı öğretmen eşinden de ayrılma sürecinde olduğu kaydedildi.

dha