Abone Ol

Şehit haberini alan nişanlı: Ölüyorum!

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ufuk Fesli’nin Adana’daki baba evine ateş düştü.

Şehit haberini alan nişanlı: Ölüyorum!

Saat 02.30 sıralarında ambulans ile şehidin büyüdüğü merkez Seyhan İlçesi Havuzlubahçe Mahallesi’ndeki eve gelen askeri heyet, acı haberi şehidin annesi Meryem İşgüzar ve üvey babası Ahmet İşgüzar’a verdi. Çocuk yaşta öz babasını kaybeden şehidi büyüten Ahmet İşgüzar ve annesi Meryem İşgüzar, acı haber sonrasında fenalık geçirdi. Sağlık görevlilerinin müdahale ettiği İşgüzar çiftinin feryadı yürekleri dağladı.

’AĞUSTOSTA DÜĞÜNÜ VARDI’

Şehidin evinin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asılırken, acı haberi alan yakınları ve komşuları taziye için eve akın etti. Şehidin nişanlı olduğunu belirten yakınları, ağustos ayında düğün yapmayı planladığını anlattı. Ufuk Fesli’nin cenazesi, Şırnak’ta yapılacak törenin ardından Adana’ya gönderilecek.

ŞEHİT BABASI: VATAN SAĞOLSUN, DİYECEK BİRŞEY YOK

Şehit olan üvey oğlu Ufuk Fesli’nin arkasından ağıtlar yakan Ahmet İşgüzar, en son dün akşam telefonla konuştuklarını belirterek, "Ben aradım görüştüm, annesi görüştü. Sağlığından konuştuk, ’İyiyim baba, operasyondan dönüyoruz, ondan cevap veremedim’ dedi. İkinci bir sefer de kendisi aradı bizi. 2 dakika falan görüştük, ’Oğlum işin rastgelesin, Allah yanınızda olsun’ dedik kapattık. Vatan sağ olsun, diyecek bir şey yok. Ama bundan sonra, biraz daha temkinli, dikkatli olmalarını istiyoruz. Evlatlarımız bu kadar ucuz değildir. Yani bu şekilde şehit olmak doğru bir şey değil. Şehitlik ayrı bir şey ama. Nişanlıydı, 6 ay sonra düğünü yapılacaktı, evlenecekti. Hatta 15 gün önce izinden dönmüştü. ’Yaz tatilinde düğün yapalım’ dedik, nişanlısı okuyordu çünkü. Öyle bir karar almıştık, kısmet değilmiş" diye konuştu.

Yakınlarının yardımıyla ayakta durmaya çalışan acılı anne Meryem İşgüzar ise oğlunun arkasından ağıtlar yaktı. İlk eşinden tek çocuğu olan Ufuk’u kaybetmenin acısını yaşayan, ikinci eşinden de 4 çocuğu bulunan anne, "Oğlumu aldılar benim oğlumu. Ciğerimi aldılar. Tek evladımdı, evladımı kopardılar benden" diye feryat etti.

NİŞANLISI: ÖLÜYORUM, DAYANAMIYORUM..

Şehidin Nişanlısı Dilara Alyeni de şehidin fotoğrafına sarılıp öperek, "Ölüyorum, ona doyamadım, dayanamıyorum. Ağustosta gelecekti düğünümüz olacaktı, sana nasıl kıydılar ben sana doyamadım, ölüyorum" diye ağıt yakması herkesi ağlattı. Genç kızı yakınları sakinleştirmeye çalıştı.